Konya'da Kick Boks sporuyla uğraşan bir kişi, babasının husumetli olduğu özel güvenlik görevlisini bıçaklayarak öldürdü. Olayla ilgili baba, oğul ve bir kişi gözaltına alınırken cinayet anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, sabah saat 08.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Ankara yolu Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri girişindeki güvenlik noktasında meydana geldi. İddiaya göre, sabah göreve gelen özel güvenlik görevlisi Mehmet Ali Kurşun, görevi devraldığı daha önceden de kavgalı oldukları İsmail İ. ile tartıştı.

Tartışma sonrasında İsmail İ. eve giderek tartışmayı Kick Boks sporuyla uğraşan oğlu Ramazan İ'ye anlattı. Baba, oğlu ve arkadaşları Tuncay S., olay yerine gitti. Arabadan inerek güvenlik noktasına giren Ramazan İ., babasının kavgalı olduğu Mehmet Ali Kurşun'un yanına gitti. Burada tartışan ikili güvenlik noktasından çıkarak tesisin girişinde kavga etmeye başladı.

Kavgada Ramazan İ. elindeki bıçağı Mehmet Ali Kurşun'un göğsüne sapladı. Kurşun'da elindeki kürekle Ramazan İ'ye vurarak yaraladı. Ramazan İ. babası ve arkadaşının bulunduğu otomobile binerek kaçtı. Yaralanan güvenlik görevlisi ise yere yığıldı. Ağır yaralı olarak Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Kurşun, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

KATİL, HASTANEDE YAKALANDI

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın hemen ardından bölgede araştırma yaptı. Şahısların 42 CZB 59 plakalı otomobille ayrıldığını belirleyen polis aracı Yazır Mahallesinde buldu. Araçta suç aleti bıçağı da bulan polis, kan lekelerini görünce hastaneleri kontrol etti. Yapılan kontrollerde Beyhekim Devlet Hastanesi'nde Ramazan İ'nin aldığı darbe sonucu kolundan yaralandığı ve tedavi için acil servise başvurduğunu belirlendi. Baba, oğlu ve yanındaki arkadaşları hastanede yakalandı. Cinayet şüphelisi Ramazan İ'nin tedavisin yapılmasının ardından 3 şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.