26 Eylül-8 Ekim tarifleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak olan Dünya Boks Şampiyonası'na 10 sıklette sporcuyla katılacak olan Milli Takım, Azerbaycan Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerinin yürüten Azerbaycan Devlet Spor Akademisi'nde yaptığı günde iki antremanla hazırlanıyor.
 
Boks Milli Takımı Antrenörü Scott,  sporcuların dünya şampiyonasına Bakü'de çok iyi hazırlandığını ve çalıştığını ifade ederek, çalışmalarının Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana devam ettiğini belirtti.
 
Avrupa Şampiyonası'na katılan kadrodan sadece 3 sporcuyu değiştirerek, Bakü'ye geldiklerini hatırlatan Scott, “Hepsi tercübeli sporcular, olimpiyatlara en az 5 vize almak istiyoruz. İnşallah 5 vize alacağız” dedi.
 
Türkiye'yi şampiyonada temsil edecek sporcular ise antrenman öncesi yaptıkları açıklamalarda, şampiyona çok iyi hazırlandıklarını, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini, şampiyonada başarılı olmak için ellerinde gelen bütün çabayı göstereceklerini ifade ettiler.
 
Dünya şampiyonasına katılacak Boks Milli Takımı'nda şu sporcular yer alıyor:
Ferhat Pehlivan (49), Selçuk Eker (52), Furkan Ulaş Memiş (56), Fatih Keleş (60), Onur Şipal (64), Önder Şipal (69), Adem Kılıççı (75), Caner Sayek (81), Bahram Muzaffer (91), Denizcan Gökkaya (artı 91).
 
AA