Alır Ailesi, rahatsızlanan kızları Sevim’i Adana Devlet Hastanesi’ne götürdü. KBB Servisi’nde ameliyatla bademciği alınan Sevim Alır, "Bir hafta içerisinde iyileşir" denilerek taburcu edildi. Ancak, iyileşmeyip, her gün kötüleşen, boğazında birşey olduğunu sanan Alır, bu süreçte başka doktorlara da götürüldü, yapılan kontrollerde aileye çocuğun boğazında iltihap olduğu söylendi. 

Sevim Alır, ameliyattan 7 gün sonra kusunca, iddiaya göre boğazında bez unutulduğu anlaşıldı. 2 santim eninde bir metre uzunluğundaki bezi çıkartıp, bir şeffaf poşetin içine koyan aile, adliyeye gidip, savcılığa ihmal iddiabıyla suç duyurusunda bulundu.

"ŞİKAYETÇİYİM"
Ameliyatı yapan doktor A.A. hakkında şikayetçi olan baba 46 yaşındaki Tahir Alır, "Çocuğumun boğazında sorun vardı. Adana Devlet Hastanesi’ne götürdük. KBB doktoru ameliyat etti, ameliyatın ardından da, ’bir hafta sonra geçer’ dedi. Geçmek bir yana, rahatsızlığı arttı. Çocuk her gün evde ölüm tehlikesi geçiriyordu. Nefes alamıyordu. En sonunda kusmaya başladı. Nefessiz kalır gibi oldu, yüzü karardı, sanki kucağımda ölmüş gibiydi. Bu sırada ağzından bir şey çıktı. Dayanamadım elimi ağzına soktum, bez olduğunu gördüm. Bez çıktıkça çıkıyor. Çocuğun boğazına tampon olarak bir metre sargı bezi koymuşlar. Böyle bir şey olur mu ya? Bademcik ameliyatında demek ki bezi boğazında unutmuşlar. Çocuğumuz nefessiz kalıp, belki ölebilirdi. Bir insanın hayatı bu kadar basit mi? Benim çocuğum bir haftadır acı çekiyor. Başkasının da başına birşey gelmemesi için şikayetçi olduk" dedi.

Kızlarının ameliyattan sonra nefes almakta zorlandığını belirten baba Alır, "Belki 50 doktora götürdüm. Film çekiyorlar, gazlı bez beyaz olduğu için filmlerde görülmüyor, ’orada iltihap var’ diyorlar. Çocuğum istifra etmese bez olduğunu da anlayamazdık" diye konuştu.

"ZOR KURTARDIK"
Doktora tepki gösteren anne 42 yaşındaki Nergiz Alır da, "Çocuğumun hayatı tehlikedeydi. Zor kurtardık. Ölümlerden döndü. Sonuna kadar da şikayetçiyim" dedi. Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduğunu bildiren Nergiz Alır, maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

Adana Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yağcı ise, olaydan yeni haberdar olduklarını ve konuyu araştıracakları söyledi.