Kıyak, daha önce de sprey türü sinek ilacını boğazına sıktığını ancak bir şey olmadığını belirterek, "Bir daha böyle bir şey yapmam" dedi.
 
Elazığ’ın Sivrice İlçesi Gözeli Köyü’nde çobanlık yapan Aydın Kıyak’ın, geçen Mayıs ayında hayvanlarını otlatırken boğazına sinek kaçtı. Büyük rahatsızlık yaşayan Kıyak, bu durumunu ev sahibi ve yakınlarıyla paylaştı. Kıyak’ın ev sahibi de kendisine bir ilaç vererek suyla karıştırıp içmesini istedi. Sonrada tarım ilacı olduğu ortaya çıkan bu ilacı içen Kıyak, rahatsızlanınca Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada midesi yıkanıp, panzehir verilen Kıyak, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Doktorlar, Kıyak’a tehlikeyi bir tarım ilacınını verildiğini belirterek, sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi.
 
Hastanede 16 gününü yoğun bakımda geçiren Kıyak, sağlığına kavuşarak taburcu oldu.
 
Kıyak, 4 yıldır çobanlık yaptığını belirterek, "Boğazıma bir sinek kaçtı, boğazım kaşınıyordu bir kaç gün çok zorluk çektim. Hayvanlarını otlattığım patronlarım bana getirdiği bir ilacı içtim. Sonra karın ağrısıyla beni hastaneye götürdüler. Hastanede 12 gün uyutulmuşum, kendime geldikten sonra 4 gün daha yoğun bakımda kaldım ve taburcu edildim. Ama bana o ilacı bilerek vermediler kendilerinin de içtiklerini söylemişlerdi. Daha önce de oluyordu birkaç defa sprey türü sinek ilacı sıktım boğazıma geçti" dedi.
 
Yaşadıklarından pişmanlık duyduğunu dile getiren Kıyak, "Bir daha böyle bir şey daha yapmam. Bunlar cahillikten oluyor. Bana ilacı verenlerden davacı olmadım, onlar da bilerek vermemişlerdi zaten. Artık çobanlık yapmıyorum, sağlık durumum eskisi gibi değil" dedi.