6 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 3519 saylı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2809 sayılı Kanunun ek madde 30 hükmüne göre Boğaziçi Üniversitesi’nde İletişim ve Hukuk Fakültelerinin kurulduğu açıklandı.

Hemen akla şu soru geliyor.

Neden Boğaziçi Üniversitesi’nde İletişim ve Hukuk Fakülte açıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Melih Bulu'nun atamasına yönelik tepkiler devam ederken yayımlanan kararla üniversitede iki fakülte kurulmasının amacı ne?

Rektör Melih Bulu, söz konusu fakülte kararına ilişkin ilk değerlendirmesini kişisel sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptı.

Prof. Bulu, “Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi’ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz. Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” şeklinde açıklama yaptı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2021/2/6/101055250-bulufakulte.jpg

Rektör Melih Bulu’nun bu açıklaması bir anlamda ipucu da verdi.

Rektör Melih Bulu,  yeni fakültelere dekan atamaları için adayları belirleyecek. Bu fakülteler yeni kurulduğu için Melih Bulu’nun dışarından belirleyeceği üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile dekanlar seçilip atanacak.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz’in Twitter hesabından yayınladığı açıklama son derece ilginç.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz Boğaziçi Hukuk ve İletişim Fakültelerinin ana amacı Truva Atı görevi yapmak olacak. Rektörü meşru kılmak için gerekli kadrolar bu Fakülteler üzerinden verilecek. Gelecek yeni isimler, rektör yardımcılığı ve vekaleten “görevini ihmal eden” fakülte dekanlarının da yerine atanacak.

Bu yeni fakültelerin ana amacı da eğitim planlaması olmayacak. Öğrenci alımı en erken 2022-23 akademik yılının olabileceği de dikkate alındığında ana amaç yeni Rektör çevresinde kadrolaşmanın sağlanması olacak.” şeklinde açıklama yaptı.

İlginç değil mi?

Takdiri okurlarımıza bırakıyorum.