Bakan Yıldırım, mimar ve mühendisler grubu ile Rixos Otel'de kahvaltılı  toplantıda biraraya geldi. Toplantı öncesinde gazetecilerin Boğaz Köprüsü ile  ilgili sorularını yanıtlayan Yıldırım, köprünün aynen otomobillerde olduğu gibi  çeşitli zamanlarda bakımının yapıldığını ifade etti. Yıldırım, Boğaz Köprüsü'nün  40. yılına gireceğini belirterek, bu nedenle yapılacak bakımın daha kapsamlı ve  büyük olacağını vurguladı.

Bakım sırasında trafikte biraz da olsa kısıtlama olacağını ifade eden  Yıldırım, “Hiçbir zaman kapatılma düşünülmez. Bunun planlamasını arkadaşlar  yapıyorlar. İstanbulluların en az şekilde etkileneceği bir çalışma planı ortaya  konulacak. Onun için endişeye mahal yok” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, “Tadilatta erteleme söz konusu mu?” şeklindeki bir soru  üzerine ise bunun teknik bir konu olduğunu, ölçümlerin ve incelemelerin devam  ettiğini, tadilatın ne zaman yapılacağına henüz karar verilmediğini dile  getirdi.

Bakımın ne kadar süreceğine ilişkin bir başka soruya da Yıldırım, tüm bu  detayların daha sonra açıklanacağını, ancak bakımın 8-9 aylık bir süreyi  kapsayabileceği yanıtını verdi
.