Oldukça çekişmeli geçe ve biletlerin 10 TL"den satıldığı güreşlere binlerce kişi ilgiyle izledi. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam hava kararıncaya kadar devam eden güreşlerden elde edilen gelirin Köşk Meslek Yüksekokulu inşaatında kullanılacağı bildirildi.

Köşk arenasında düzenlenen güreşlere Kaymakam İsmail Soykan, Ak Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Mehmet Erdem Köşk Belediye Başkanı Rıfat kadri Kılınç"ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri ile çok sayıda boğa güreşi sevenler izledi.
Köşk arenasında gerçekleştirilen ve sunumunu Başcazgır Ali Ballı"nın gerçekleştirdiği güreşler 6 ayrı kategoride düzenlendi. Güreşlere Aydın merkez köyleri ve ilçelerine bağlı dağ köylerindeki çiftçilerin beslediği pehlivan boğaların yanı sıra, İzmir ve Muğla"dan da çok sayıda besicinin pehlivan boğası katıldı.
Zaman zaman rakibinden korkup izleyiciler üzerine kaçan boğalar heyecanlı anların yaşanmasına neden olurken, Köşk Akçaköy"den Küçükavni isimli boğanın güreşi adeta hafızalara kazındı.

“ALKOL YASAKLANDI KAVGALAR AZALDI”

Alkol satışının yasak olduğu arenada geçen güreşlerde yaşanan bazı olumsuzluklar yaşanmadı. Güreşlere bayanlar da yoğun ilgi gösterdi. Özellikle bayanlar etkinlikte alkolün yasak olmasından mutlu olduklarını ve bu tür etkinliklerde alkolün yasaklanması gerektiğini belirttiler.

“HEDEFİMİZ BİR AN ÖNCE YÜKSEKOKUL BİNAMIZI YAPMAK”

Güreşlerin çok güzel geçtiğini ve amacına ulaştığını belirten Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, başta tertip komitesi olmak üzere güreşleri düzenleyen ve boğalarını güreştiren herkese teşekkür etti. Boğa Güreşleri"nin Türklerin ve bölgedeki Yörüklerin bir kültürü olduğunu ve bir çok kamu ihtiyacının bu tür etkinliklerle karşılandığını ifade eden Köşk kaymakamı İsmail Soykan, “Boğaçhan"dan bu yana Türk kültüründe boğa güreşlerinin varlığından söz edilir. İlçemiz"in nüfusunun büyük bir kısmı yamaç ama ama verimli olan dağ köylerimizde yaşar. Bu boğalar da aynı zamanda bu arazilerin sürülmesinde görev yapar. Zaman zaman da bölge halkının bu tür kültür etkinliklerinin baş unsuru oluyor. Halkımıza böyle güzel bir gün yaşattığı ve aynı zamanda Yüksekokul binamıza katkı sağladıkları için başta Belediye Başkanımız Rıfat kadri Kılınç olmak üzere tertip komitesi üyeleri Alim Yavaş, Yakup Er ve ismini sayamadığım tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Akşam hava kararıncaya kadar devam eden güreşlerde yaklaşık 110 boğa kıran kırana güreşti.