Aydın’da hafta sonlarının geleneksel eğlenceleri arasında yer alan ve bir çok kamu yatırımının gerçekleşmesini sağlayan boğa güreşleri bu hafta sonu Germencik’e bağlı Ömerbeyli köyünde gerçekleştirildi. 39 yıl aradan sonra Ömerbeyli arenasına çıkan onlarca pehlivan boğanın mücadelesi çekişmeye sahne oldu. 
Havanında güzel olmasıyla binlerce kişinin izlediği Ömerbeyli 1. Geleneksel Boğa Güreşi Şenlikleri’nde Aydın, Muğla ve İzmir illeriyle bağlı ilçelerden yaklaşık 120 pehlivan boğa boy gösterdi. Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, ayak ve deste olmak üzere 6 ayrı kategoride şampiyonluk için mücadele eden boğaların mücadelesi zaman zaman kıran kırana geçti. Aylardır güreşlere hazırlanan bazı pehlivan boğalar güçlükle arenaya kadar getirilirken; havanın da sıcak olmasıyla güreşmek istemeyen boğalarda rakiplerinin üzerine çıkarak sahipleri ve güreş severleri hayal kırıklığına uğrattı. 
Şampiyonluk için mücadele eden boğaların birbirine üstünlük sağlamak için verdiği mücadele seyircilerden büyük alkış alırken; rakibine boyun ederek arenadan kaçmaya çalışan boğaların seyircilerin arasına dalması korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Arenadan kaçan boğlarla karşı karşıya kalan seyirciler ve jandarma ekipleri yaralanma tehlikesi altattı. Kaçan boğaları kontrol altına almakta güçlük yaşayan boğa sahiplerinin arasından sinirlerin gerilmesiyle zaman zaman küçük tartışmalar yaşandı. Hakem kararlarına tepki gösteren boğa sahipleri arasında yaşanan tartışmalar, büyümeden tatlıya bağlandı.
Boğa güreşlerini 39 yıl aradan sonra yeniden Ömerbeyli’ye getirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Ömerbeyli Köyü Muhtarı İbrahim Candaş, “Köyümüz daha çok Deve Güreşi Şenlikleri’yle tanınıyor. Ancak muhtarlık olarak bu yıl 39 yıldır köyümüzde yapılmayan boğa güreşlerini yeniden yapmaya karar verdik. Bu yıl 1’incisini düzenlediğimiz Ömerbeyli Geleneksel Boğa Güreşleri’ni önümüzdeki yıllarda daha da geniş katılımlı yapmayı planlıyoruz. Güreşlerden elde edilen gelir camimizin bakım ve onarımı için harcanacak” dedi.