Bir boğa, onu yakaladıktan sonra kesmeye hazırlanan kasabı altına alıp ezdikten sonra, duvarları yıkarak kaçtı. Birçok kişiyi sokaklarda peşinden koşturan yaralı boğa, küçük bir parkta çok sayıda kişinin aynı anda müdahalesi ile boğazına kement atılmasıyla yakalandı.

Şanlıurfa'da bayramın ilk günü yine `kaçan kurbanlık boğayı yakalama' görüntüleri ortaya çıktı. Boğaların çoğu kovalamacaların ardından yakalanırken, bazıları ise hem sahiplerini, hem de yardım istenen belediye ekiplerini uzun süre uğraştırdı.

Sabah saatlerinde ilk olarak Yenişehir Mahallesi Vali Konağı Caddesi üzerinde kesilmek istenen Mustafa Demir'a ait boğa, Vali Konağı çay bahçesine kaçtı. Burada boğasını yakalayamayan Demir, Şanlıurfa Belediyesi tarafından kurulan `Alo Kurbanım Kaçtı' hattını arayıp yardım istedi. İhbarın ardından çay bahçesine giden belediye görevlileri boş arazideki boğayı silahlarından ateşledikleri sakinleştirici iğne ile durdurmayı denedi. Ancak, vücuduna isabet eden iğne ile daha da kızgınlaşan boğa, çay bahçesi içerisinde kaçmaya devam etti. Eli sopalı bazı kişiler ve sakinleştirici iğne ateşleyen belediye görevlilerini peşinden koşturan boğa, önüne çıkarak kendisini durdurmak isteyenlere de korku dolu dakikalar yaşattı. Uzun süren yakalama çalışmalarının olumsuz yanıt verdiği operasyon sırasında boğa, peş peşe ateşlenen sakinleştirici iğnelerin ardından yakalanabildi.

ELİ BIÇAKLI KASABI ALTINA ALIP EZDİ

Birbiri ardına kaçan hayvanların kovalamaca ve sakinleştirici iğneler ile yakalayabildiği Şanlıurfa'da, son olarak Paşabağı Mahallesi'nde kaçan ve boş bir arazide sahipleri tarafından yakalanmayan boğa için yine belediyeden yardım istendi. Bunun üzerine olay yerine gelen, 4 kişiden oluşan belediyenin yardım ekibi kızgın boğayı sakinleştirici iğne ile yakalamayı denedi. Ancak, birbiri ardına vücuduna isabet eden iğneler ile sakinleşmeyen, aksine daha da kızgınlaşan boğa kaçmaya devam edince arazide toplanan sahipleri ile meraklı vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Bir türlü sakinleşmeyen boğa, son olarak elinde bıçak ile alana gelen mahalle kasabı 31 yaşındaki İsmail Kazanoğlu tarafından yakalanmak istendi. Bir köşede duran boğanın yanına korkusuzca giden Kazanoğlu, yakalamak istediği hayvanın saldırısına uğradı. Boğa bir süre yerde sürüklediği Kazanoğlu'nun üzerinden geçerek kaçmaya devam etti. Hafif yaralanan Kazanoğlu, saldırının ardından yakalamak için yeniden boğanın peşine düştü ve elindeki bıçak ile ayağından birkaç kez yaraladı.

Bir süre insanlara panik yaşatan boğa, daha sonra kendisini yakalamak isteyenlere aldırış etmeden bir metre yükseklikteki duvarı yıkıp sokak arasına kaçtı. Bu kez insanları sokaklarda peşinden koşturan yaralı boğa, küçük bir parkta çok sayıda kişinin aynı anda müdahalesi ile boğazına kement atılmasıyla yakalandı. Ayaklarından sıkıca bağlanan boğa daha sonra sahipleri tarafından alınarak kesileceği alana götürüldü. - DHA