BODRUM VE KUŞADASI’NDA TURİZM ÖLMÜŞ

Değerli okuyucularım 1 gramlık CORONA virüs dünyayı esir aldı.

Bu sene turizm Türkiye’nin cari açığında inanılmaz açık verdirecek. Bu hafta sonu Bodrum’da dostlarımla birlikteyim.

Turizmin gözbebeği BODRUM’dur. Bodrum, Bodrum olalı hiç bu kadar turist olarak hüsrana uğramamıştır.

Özellikle sahildeki mavi yolculuğa çıkacak GULET’lerin sahipleri ile görüşüyorum hepsi kan ağlıyor.

3 aydır mavi yolculuğa çıkamadıklarından söz ediyorlar. Bodrum çarşısına adeta bomba düşmüş gibi. Eskiden İngiliz, Alman, Rus turistleri ile dolup boşalan BODRUM diskotekleri ve eğlence yerlerinde PUP’lar da yabancı turistlerinin şen kahkalarını duymak mümkün değil artık.

Bodrum ilçemizin üstüne adeta ölüm sessizliği çökmüş vaziyette.

Bırakın yabancı turistleri yerli BODRUM yazlıkçıları da Bodrum da yoklar.

Siteleri dolaştım herkes hayat pahalılığından söz ediyor. Köylüyle konuşuyorum onlar da ürettikleri malları satamadıklarından söz ediyor.

Bu şekilde gider ise bu sene kışın Türkiye’de yaşam çok zor olacak.

Kuşadası daha da içler açıcısı… Kuşadası’nda zaten turizm mevsimi çok kısa. Bir de BODRUM için anlattıklarımız Kuşadası’nın üstüne koyarsanız Kuşadası perişanları oynuyor.

AYDIN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY

Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy ile 3 kere görüştüm. Devletin özlenen Valisi olacağı izlemini aldığımı belirteyim.

Kendisi Karadeniz’in çocuğu, Sayın Süleyman Soylu’nun birinci dereceden hemşerisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Rizeli olması sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın 2. dereceden hemşerisi.

Peki bunu niye anlatıyorum?

Aydın AK PARTİ Milletvekilleri Sayın Hüseyin Aksoy’u kolay kolay ne İçişleri Bakanına ne de Cumhurbaşkanına şikayet edemeyecek.

Sayın Valimize tekrar başarılar dilerim.

MİMAR SİNAN MAHALLESİ SPOR KOMPLEKSİ,

SN. ÖZLEM ÇERÇİOĞLUNUN YAPTIĞI YATIRIMLAR

AYDIN TEKSTİL ALANI

Sayın Özlem Çerçioğlu Aydın ilini yatırımlar ile donatıyor. İnsanoğlu maalesef balık hafızalı. Aydın ilinde Aydın Tekstil tesisinin 177 dönümlük arazisinde yapılan yatırımı bu sefer Aydın Fen İşleri Daire Başkanı Sayın Ufuk Serdar Özmen ile gittim. Bu sefer inşaatları tek tek gezdim.

Bu 177 dönümlük arazide bulunan eserler Anıtlar Kurulu’nun oluru ile hazırlanan proje tek tek ele alınmış adeta dantele işlenen oya gibi tek yapılıyor.

Aydın Tekstil arazisindeki tescilli yapılar restore edilerek korunmuş.

Alana çiçek bahçeleri, bisiklet yolları, koşu yolları, piknik alanı, konser ve nikâh salonları, sergi salonları, fuar alanı, botanik havuz, spor alanları, macera parkı, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, splash su oyun alanı, anfi tiyatro, kuş bahçesi, kelebek bahçesi, çocuk gelişim kulüpleri, gezi treni, sanat atölyeleri, kafe ve otoparklar bu yapılan tesisleri tek tek gördüm ve bilgi aldım.

Gerçekten heyecanlanmamak mümkün değil. Aydın ili bu günlerde 52 derece ile adeta kavruluyor. Kuşların kurtların hayvanların insanların sığınacak tek yerleri yok.

Aydınlının rüyası Aydın Tekstil alanı Aydın Fen işleri Daire Başkanından aldıgım bilğilere göre 29 Ekim me kadar Aydın Teksil arazisinde yapılan yatırımlar bitirilecek .

Sayın Özlem Çerçioğlu ile konuşmamda bu tesisin 2020 yılında tespit edilecek bir tarihte büyük coşkuyla Aydınlılarla birlikte açılacağını söyledi.

MİMAR SİNAN MAHALLESİ TESİSLERİ

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun önem verdiği konuların başında mümkün olduğunca 180 km.lik uzunluğa sahip Aydın Büyükşehir mücavir alanında bütün belediye başkanlarına halk için yeşil alan yapın, sosyal donatıları olan tesisler yapın telkininde bulunuyor. İyi de yapıyor. Bunları yaparken demokrasiyi de sonuna kadar uyguluyor. Aydın halkının önüne DEMOKRASİ SANDIĞINI koyarak ne istediklerini soruyor.

İşte size bir örnek daha;

8-16 Ocak 2018 tarihinde Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin metrekarelik arazinin geleceğine yönelik halkoylaması için sandığı halkının önüne koydu.

Fotoğraftaki bu minik yavruya dikkatli bakın. Demokrasiyi nasıl özümlemiş görün.

Bu minik yavrumuz gibi binlerce Aydınlı sandığa gitti. Mimar Sinan Mahallesinde ne yapılması gerektiğini Topuklu Efe’ye oyları ile anlattılar. Peki bu oylama istek neticesi ne oldu?

Oylama sonucuna göre vatandaşların yüzde 91'i arazinin 'Yeşil alan' olarak kullanılmasını istedi.

Vatandaşların yüzde 87'si alana 'Çocuk parkı ve spor alanı yapılsın' derken yüzde 84'ü 'Çay bahçesi', yüzde 78'i 'Kütüphane', yüzde 74'ü 'Otopark" ve yüzde 73'ü alanın 'Çocuk eğlence alanı" olarak kullanılmasını istedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sayın Ufuk Serdar Özmen'in odasında projeleri açtık tek tek inceledim.

Halkın Sandıkta istediği her şey yerine getirilmiş ve konu ihale edilmiş yakında inşaata başlanacak.

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı eserlerinin kadar önemli olduğunun görüyorsunuz,

BELEDİYE HİZMET BİNALARI, OTOGARLAR, ASFALT YOLLAR, MENDERES NEHRİ ÜSTÜNDE YAPILAN KÖPRÜLER, ATA TOHUMCULUK, EGE ET bunları say say bitecek gibi değil.

VELHASIL AYDIN İLİ KAZAN, BEN KEPÇE.

Sağlıcakla kalın..