Muğla"nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.
Marmaris"te öğle saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu çok sayıda iş yerini su bastı.
Marmaris-Datça kara yolunda bulunan tahliye kanalları ve mazgallar yetersiz kaldı, ulaşımda güçlük yaşandı.
İş yerlerini su basan vatandaşlar, itfaiye ekipleriyle birlikte iş yerlerine giren yağmur sularını temizlemeye çalışıyorlar.
Yetkililer, ilçede çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini ve iş yerlerindeki suyun tahliyesine çalışıldığını bildirdiler.
Muğla"da da şiddetli yağış nedeniyle ekili alanlar su altında kaldı, trafik aksadı.
Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine, Muğla"da son 17 günde metrekareye 173.2 kilogram yağış düştüğünü söylediler. Yağışların yarın da devam edeceğini, salı günü etkisini kaybedeceğini belirten yetkililer, vatandaşları tedbirli olması konusunda uyardılar.
Bu arada, Marmaris-Datça kara yolunun İçmeler mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Trafik ve Karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için yoğun çaba sarf ediyorlar.

BODRUM

Bodrum'da sabah saatlerinde başlayan ve kısa süre devam eden şiddetli yağış nedeniyle, kent merkezi ve beldelerde, birçok ev ve iş yerini su bastı.
Bazı iş yerlerinde önemli çapta maddi hasar oluştu.
Şiddetli yağış nedeniyle ilçede bazı dereler taştı. Hilmi Oran Meydanı, "Barlar Sokağı" olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi, Sanatokulu ve Üçkuyular caddeleri ile Omurca Dere Sokak"ta rögar ile mazgalların yetersiz kalması nedeniyle su, yaklaşık 40-50 santimetre yükseldi.
Şiddetli yağış, trafikte de aksamalara neden oldu.
Yetkililer, kentin bazı bölümlerinde kısa süreli elektrik kesintileri olduğunu bildirdiler.
Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, şiddetli yağışın Bodrum"un Torba mevkisinde bazı ev ve otellerde su baskınlarına neden olduğunu, ekiplerin bu bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.
Ağan, Torba"da bazı ana ve ara yolların suyun yükselmesi nedeniyle trafiğe kapandığını, ekiplerin çalışması sonucu bu yollarda trafiğin normale döndüğünü belirtti.
"Alt yapının yetersiz olduğunu" söyleyen vatandaşlar ise ev ve iş yerlerini basan suları kendi imkanlarıyla tahliye ettiler.