Bodrum’da Cennet Koyu’na komşu ikinci denize sıfır arazinin ihalesini 277 milyon liralık teklifle kazanan TMC Mazıdağı Fosfat Sanayi, 2013 yılında başlayacağı projeye yaklaşık 300 milyon dolar yatırım yapacak. Vatan Gazetesi'nin haberine göre 678 dönümde hayata geçirecekleri proje ile Bodrum’u dünyanın gündemine oturtmayı planladıklarını söyleyen şirket ortaklarından Zafer Yıldırım, “Büyük bir otel olabilir, konutu da kapsayan karma bir proje de olabilir. Hedefimiz yabancılar” dedi.

Maliye Bakanlığı’nın Bodrum’un Gölköy bölgesinde bulunan 678 bin 963 metrekarelik arazi için 12 Temmuz’da düzenlediği ihaleyi 277 milyon TL’lik teklifle kazanan TMC Mazıdağı Fosfatları Sanayi, burada yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımla Bodrum’u dünyaya tanıtacak dev bir projeye başlamaya hazırlanıyor.

Şirkete Turgay Ciner ve Mehmet Cengiz’le birlikte ortak olan Zafer Yıldırım, Bodrum Yarımadası’nın en değerli bölgesi Göltürkbükü’nde Mandarin Oriental tarafından işletilecek Cennet Koyu’na komşu ikinci denize sıfır arazide başlayacakları proje ile Bodrum’u dünya gündemine oturtmayı hedeflediklerini, projeyle ilgili detayları 3-5 ay içinde netleştireceklerini açıkladı.

Bodrum’un Türkiye turizmi için çok önemli bir lokasyon olduğunu ve turistik tesis yapımına uygun olan arazinin yerinin de çok cazip bir lokasyonda olduğunu kaydeden Yıldırım, “Böyle cazip bir arsayı görünce ortaklarla biraraya geldik. Projenin konseptini henüz net olarak belirlemedik. Büyük bir otel de yapabiliriz, konutun da içinde olduğu karma bir proje de gerçekleştirebiliriz, üzerinde çalışacağız” diye konuştu.

Zafer Yıldırım, projede planladıkları lüks otel için dünya çapında bir otel zinciri ile görüşebileceklerini de ifade etti. Burada az yoğunluklu, yeşil ve doğayı bozmadan dünya çapında etkisi olacak bir projeye imza atmayı planladıklarını söyleyen Yıldırım, “Hedef kitlemiz Türkler’den çok yabancılar olacak. Yaklaşık 250-300 milyon dolara malolacak yatırımımıza 2013 yılı itibarıyla başlamayı öngörüyoruz” diye konuştu.