İstanbul'da yaşayan 9 çocuk ve 50 torun sahibi Fatma Sönmez (86), baş ağrısı şikayetiyle İstanbul'daki bir sağlık merkezine gitti.Burada yapılan tahlil sonucu, böbreklerinin tıkalı olduğu öğrenilen Fatma Sönmez, daha sonra yakınlarının ikamet ettiği Muş'a getirildi.

Muş'ta özel bir hastanede gerekli tetkikleri yapılan Sönmez'in ameliyat edilmesine karar verildi. Dr. Aytan Kar tarafından ameliyata alınan Sönmez'in iki böbreğinden 86 taş çıkarıldı.

Gazetecilere ameliyatla ilgili bilgi veren Dr. Kar, ameliyatın hasta için risk taşıdığını, hastanın böbreklerinin tıkalı olması dolayısıyla, ameliyat dışında başka şanslarının olmadığını ifade ederek, ''Modern bir ameliyat yapıldı. Ufak bir delikten bütün taşları kırarak çıkardık. 86 yaşındaki hastamızdan 86 tane taş çıkardık. Hastamızın sağlık durumu şu anda çok iyi ve yarın da taburcu edeceğiz'' dedi.

Fatma Sönmez, ilk  kez hastaneye geldiğini ve ameliyattan dolayı hiç ağrı çekmediğini belirterek, ''Bugüne kadar hiç doktora gitmedim. 86 yaşındayım ve böbreklerimden 86 taş çıkarıldı. Şu anda sağlığım yerinde'' diye konuştu.