Sezon başında sakatlığı sebebiyle mukavelesi altı ay askıya alınan Arjantinli futbolcunun yeniden takıma dönmesiyle şu anda yabancı kontenjanı dolu olan Siyah-beyazlı ekibin bir yabancı futbolcusuyla yollarını ayırması durumu söz konusu oldu. Ancak Siyah-beyazlı takımda forma giyen sekiz yabancı oyuncudan hangisinin takımdan gönderileceği konusu henüz netlik kazanmadı. Siyah-beyazlı teknik heyet ve yönetim, bu konuyla ilgili olarak henüz kesin bir karar veremedi. Bu durumda Beşiktaş yönetiminin 4 yıldır Siyah-beyazlı formayı giyen Brezilyalı oyuncu Bobo'yu Türk vatandaşı yapması gündeme geldi. 2006 Ocak ayında Brezilya'nın Corinthians kulübünden önce kiralanan, sonra da bonservisi alınan Bobo'nun Türk olabilmesi için bir yıl daha Türkiye'de oynaması gerekiyor. Bu durumda da Bobo'nun Brezilya A Milli Takımı'nda da oynamaması gerekiyor.

Ayrıca bu süreyi doldurmayan oyuncular için Bakanlar Kurulu'nun vereceği bir kararla Bobo'nun Türk futbolcu statüsünde oynanması sağlanabilecek.

Eğer şartlar Bobo'nun Türk vatandaşı olmasını sağlarsa, Brezilyalı oyuncunun devre arasından itiraber Türk oyuncu statüsünde oynaması sağlanacak. Bobo'nun da bu durumu kabul edip etmeyeceği Beşiktaş Kulübü yönetimiyle yaptığı görüşme sonrası belli olacak.

Bobo, Brezilya U-21 takımında forma giymiş, 2008 Şubat ayında da Brezilya ile İrlanda arasında oynanan A Milli Takım maçına çağırılmıştı. Ancak Bobo bu maçta forma giymemişti./milliyet