Erdoğan’ın hangi kapıdan gireceği konusunda BM güvenlik görevlileri ile Başbakan’ın korumaları arasında tartışma çıktı. Başbakan arka kapıya yönlendirildi.
 
New York’ta bulunan Başbakan Erdoğan, önceki gün Filistin Lideri Abbas’ın tarihi konuşmasını dinlemek üzere Birleşmiş Milletler binasına geldi. Konuşmanın yapılacağı BM Genel Kurulu Salonu’na yönlendiği sırada bir arbede yaşandı. BM güvenlik görevlileri ile Başbakan’ın korumaları hangi kapının kullanılacağı konusunda tartışmaya başladı. Kısa süreli bir karışıklığın ardından Başbakan salona arka kapıdan girdi.
 
Türkevi’nde basınla buluşan Erdoğan, gazetecilerin, arbede sorusuna şu yanıtı verdi. “İçeride Irak Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra Sayın Abbas’ın konuşması başlamıştı. O konuşmaya katılmak için bizler misafirlerin alındığı bölümden içeri girmek istedik. Ona müdahil olmak isteyince, orada maalesef bir sıkıntı yaşandı. Bizim koruma arkadaşlar da tabii konuyla ilgili olarak içeri girmemizin gereği noktasındamüdahale etti. Orada bir anlık o tür bir karşılıklı sıkıntı yaşandı. Ondan sonra biz tekrar dönüp arkadan kendi toplantı salonundaki yerimize geçtik.”
 
İsrail: Erdoğan saldırıya uğradı
 
İsrailli bir bakan ise arbedenin korumalar arasındaki tartışmadan değil, bir saldırgan nedeniyle yaşandığını iddia etti. Yedioth Ahronot gazetesine konuşan Diplomasi Bakanı Yuli Edelstein olayı, “Çok şiddet dolu bir sahneydi. Sanki bir film izler gibiydim. Bir adam Başbakan Erdoğan’ın üstüne saldırdı. Korumaları adamı hemen durdurdu ve Erdoğan’a ulaşmasını engelledi” sözleriyle anlattı. Gazete de saldırganın Kürt kökenli olabileceğini iddia etti.
 
BM adına özür dilerim Sayın Erdoğan
 
Erdoğan’ın BM Genel Kurulu salonuna hangi kapıdan gireceği konusunda çıkan tartışmanın ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Erdoğan’ı Türkevi’nde ziyaret etti. Eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın da olduğu görüşmede Ban Ki-mun tartışmadan dolayı özür diledi.
 
vatan