Yaptığı katliamlarla babası ile yarışan Beşşar Esed için çember iyice daralıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın gitme zamanının geldiğini söyledi.
Clinton, "Esad iktidarı bırakmalı ve ülkeyi terketmekli" dedi.

Clinton, "Türkiye ile aramızdaki güçlü işbirliğine çok değer veriyorum. Herkes için şiddet devam ediyor. Giderek şiddetleşiyor ve iyileşmiyor Suriye.

Bu süreçte istediğimiz türden uluslararası bir eylemi başaramadık Esad yönetimi için.

Başka bir geçiş olabileceğine ikna olmuş değil Suriye halkı. Daha fazlasını yapmamız gerektiğinin farkındayız. Türkiye'nin burada muhalefetle de bir toplantı yapacağını söyledi.

Bizim için Kofi Annan'a ve planına son desteği vermemiz gerekiyor. Diğerlerini de sürece dahil edebilmek için tarih olarak bunun işe yaramadığının anlaşılması gerekiyor.

Buradaki baskıyı devlet tarafından yönlendiren bir süreçte İran'ın dahil edilmesi gereken birk katılımcı olduğubnu düşünmüyorum."

GÖZLEMCİLERİN KATLİAM BÖLGESİNE GİRİŞİ ENGELLENDİ

Suriye'deki BM gözlemci heyetinin başkanı Tümgeneral Robert Mood, Suriye askerlerinin, gözlemcilerin dünkü katliamın yapıldığı bölgeye girişini engellediğini bildirdi.

Norveçli Tümgeneral Mood, yaptığı yazılı açıklamada, BM gözlemcilerinin ayrıca katliamın yapıldığı Kubeyr bölgesindeki siviller tarafından durdurulduğunu, gözlemcilere bölgeye girmelerinin güvenlik riski taşıdığının iletildiğini belirtti.

Suriyeli aktivistler, hükümet yanlısı milislerin dün gece Hama'nın Kubeyr köyünde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca kişiyi öldürdüğünü bildirmişti.

KUBEYR KÖYÜNDE 9 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye yönetimi, silahlı teröristlerin Hama'nın Kubeyr köyünde 9 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, adı belirtilmeyen bir yetkili, silahlı teröristlerin dün Hama'nın Kubeyr köyüne silahlı saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 kişiyi öldürdüğünü kaydetti.

Köylülerin güvenlik güçlerinden yardım istediğini söyleyen yetkili, güvenlik güçlerinin tüm silahlı grubu öldürdüğünü ve çıkan çatışmada 2 askerin hayatını kaybettiğini, 5 askerin de yaralandığını açıkladı.

Bu arada yerel aktivistler, BM gözlemci heyetini defalarca aradıklarını ve Suriye ordusunun BM gözlemci heyetinin Kubeyr köyüne gitmesine engel olduğunu söyledi.