BlackBerry"nin ilk olarak Torch 2"de kullandığı tasarım çok sevilmiş olacak ki RIM cephesinden BlackBerry Torch 2"ye dair önemli bilgiler geldi.

Burada yer alan yazımızda BlackBerry Torch'a dair düşüncelerimizi aktarmamızın üzerinden çok uzun zaman geçmedi. Ancak gelişmeler gösteriyor ki geçen bu süreç içersinde Torch, sadece kullanıcılarının değil üreticisinin de yüzünü güldürmüş.

BlackBerry OS 6.1 ve ...

BlackBerry OS 6.0'lı ikinci Torch kısa bir süre içersinde duyurulabilir. Yabancı bir kaynaktan aktarılan bilgilere göre BlackBerry yeni Torch ile akıllı telefon pazarında çok daha iddialı bir konuma gelmeyi arzuluyormuş. Cihazın özellikleri de bu durumu doğrular nitelikte.

14.4 Mbps HSPA desteğine sahip olan BlackBerrry Torch 2, selefinde olduğu gibi 3.2 inçlik bir ekrana ve 480x360 piksellik çözünürlüğe sahip. Ancak cihazın asıl büyük bombası işlemcisi. RIM yeni akıllı telefonunda tam 1.2 GHz'lik bir işlemci kullanacakmış. İşletim sistemi de BlackBerry OS 6.1 olarak lanse edilen telefonun Mobile World Congress etkinliğine boy gösterecek olması da kuvvetli bir ihtimal.