Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika'daki Blackberry kullanıcıları iki gündür e-posta ve internete bağlanamama sorunu yaşıyor. 
 
Özellikle e-posta hizmetleri nedeniyle tercih edilen akıllı telefon Blackberry, iki gündür milyonlarca kullanıcısını zor durumda bıraktı. 
 
E-posta ve internete bağlanma konusunda önceki gün öğleden sonra ortaya çıkan sorun, dün de devam etti. 
 
İlk gün Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika'daki Blackberry kullanıcılarının yaşadığı sorunun kapsama alanı, dün de İngiltere, Latin Amerika ve Hindistan'a ulaştı. 
 
Sorunun Blackberry'nin üreticisi Research in Motion'ın (RIM) sunucularında meydana gelen teknik sorundan kaynaklandığı belirtildi. GSM operatörleri e-posta gönderip alamayan, internete bağlayamayan abonelere sorunun kendilerinden kaynaklanmadığı yönünde açıklamalar yaptı. 
 
Operatörler, sorunun Blackberry servis sağlayıcısından kaynaklandığını duyururken, Kanadalı RIM, pazartesi akşam hizmetlerinin normale döndüğünü açıkladıktan hemen sonra sorunun salı günü de devam ettiği bilgisini geçti. 
 
Yazılı olarak özür diledi
 
Ancak RIM, sorunun tam olarak ne olduğunu da açıklamadı. RIM'den pazartesi günü yapılan açıklamada, "Sorunu çözmek için çalışıyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor ve bu süreç içerisinde sorun yaşayan müşterilerimizden özür diliyoruz" denilirken, dün de benzer bir açıklama yapıldı. 
 
Operatörler abonelere kesintiyi SMS'le bildirdi
 
Türkiye'de operatörler, Blackberry hizmet kesintisini abonelerine "Değerli müşterimiz, BlackBerry servisinizle ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz, sorun BlackBerry üretici firması RIM kaynaklı olup tüm Avrupa ülke ve operatörlerini kapsamaktadır. Sorunun giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir" şeklinde mesajlar gönderdi. 
 
Twitter'da Blackberry tepkileri... 
 
Blackberry kullanıcıları tepkileri sosyal paylaşım sitelerinde de dile getirdi. Özellikle Twitter Blackberry'ye yönelik tepki mesajlarıyla doldu.