AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, türban düzenlemesiyle ilgili basında çıkan haberlere tepki göstererek, "Siz varın ağzınızdan akan salyalarla manşetler oluşturun, bizim için vız gelir tırıs gider" dedi.

Kayseri'de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte katıldığı AKP İl Gençlik Kolları kongresinde konuşan Hüseyin Tanrıverdi, türban düzenlemesiyle ilgili haberler nedeniyle basına çattı. Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını sağlamak için yapılan Anayasa değişikliğinin TBMM'den geçtiği günün, Türkiye için `dönüşüm noktası' ve `kırılma noktası' olduğunu söyleyen Tanrıverdi, şöyle dedi:

"9 Şubat 2008'de TBMM'de çok değerli milletvekillerimizle birlikte bir karar aldık. Bu karar neydi? Yıllardır üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı okula giremeyen kız kardeşlerimizin sorunuydu. Aslında toplumumuzda başörtüsü sorunu yoktu. Ancak, yukarıda bunu sorun yapan vardı. Bu sorun yapanların da artık Meclis'te bu sorunu çözme noktasında beklentileri bir noktaya gelmişti ve çok şükür TBMM'de AKP bu sorunun çözülmesini arzu etti. Bir parti de ortak oldu ve TBMM'de bu karar alındı. Ve şimdi artık üniversiteye giden kız kardeşlerimiz giyim kuşamından dolayı üniversite kapılarından geri döndürülmeyecek."

"BEYAZ ÇARŞAFLARLA MECLİS'E GELDİK"

Üniversitelerde türban serbestisinin temel hak ve özgürlük olduğu görüşünü savunan Hüseyin Tanrıverdi, bundan rahatsız olanlar, gözleri kamaşanlar olduğunu söyledi. Türban serbestisinin getirilmesiyle kendi hak ve menfaatlerinin kaybolacağını düşünenlerin tepki gösterdiğini ileri süren Tanrıverdi, sözü basına getirerek şöyle dedi:

"Tepkilerin dozunu öylesine yükselttiler ki değerli arkadaşlarım, ağızlarından akan salyalarıyla manşetler oluşturdular. `TBMM'de kaosa kalkan 411' el diye manşet attılar. Yazıklar olsun onlara. Bunlar kendi kişisel menfaatlerini, çıkarlarını düşündükleri için böylesi bir manşet attılar. Bakınız buradan ifade ediyorum, milletvekili arkadaşlarımla birlikte biz bu ellerimizi kaos için kaldırmadık. Türkiye'nin geleceği için kaldırdık. Aydınlık geleceği için kaldırdık, demokrasi için, temel hak ve özgürlükler için kaldırdık. Ve bilesiniz ki bundan sonra da bu eller, bu kollar, bu bedenler Türkiye'nin aydınlık geleceği için kalkacakır. Siz ne derseniz deyin, biz kendi çıkarımız için kaldırmıyoruz topyekün milletimizin çıkarı, menfaati için kaldırıyoruz. Ve Türkiye'nin bir ayıbının ortadan kaldırılması için kaldırıyoruz. Türkiye'nin bir kara lekesiydi dünyada, onun için kaldırıyoruz. Ve bilesiniz ki Sayın Genel Başkanımız, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ifade etti, biz beyaz çarşaflarımızla Meclis'e geldik. Onun için siz varın ağzınızdan akan saylayarla manşetler oluşturun. Bunlar bizim için vız gelir tırıs gider."

EROĞLU'DAN GENÇLERE `7T FÖRMÜLÜ'

Konuşmasını alkışlar arasında tamamlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi'den sonra kürsüye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Eroğlu gençlik kolları üyelerine öğütte bulunurken `7T formülü' önererek, "Tahayyül (hayal) edeceksiniz, tahkik (inceleme) edeckesiniz, tetkik (detay) edeceksiniz, takvim uygulyacaksınız, tatbik (uygulama) ve takip edeceksiniz. Takip etmeden başarı elde edemezsiniz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan takipçidir. Başarısının sırrı da budur" dedi.