Altan Çelik, düzenlediği basın toplantısında, Didim sınırları içerisinde sanayi sitesi arsası olmadığına ilişkin açıklamaları eleştirdi. Çelik, Didim esnafının ihtiyaçlarının karşılanması için 3. Etap kooperatif yerinin hazineden satın alındığını fakat bir talebin olmadığını anlattı.
Sanayi sitelerinin yasal çerçevede alındığını ve üye aidatları ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Çelik, şöyle konuştu: "Kooperatifimiz Didim küçük sanayi sitesi esnafına hizmet etmek ve iş yeri sağlamak amacıyla 1989 yılında kurularak ilk adımı atmıştır. Kuruluşunu tamamladıktan sonra yıllarca yer tartışmaları sürmüş ve sonunda yasal küçük sanayi sitesi olduğundan 1988 yılında yapılmış olan şehir planında yer alan küçük sanayi sitesi taralı alandan yer satın almak zorunda kalmıştır."
Bu yerin yıllar sonra 1995 yılında Hazine'den 37 000 m2 olarak günün rayiç bedellerinden satın alındığını anlatan Çelik, şunları söyledi: "Bu arazi özel kişilerden alınabilseydi o gün koşullarında yarı fiyatından ucuz olacaktı. Örnek olarak o dönemde iş yeri edindirme kooperatifi Akbük yolu üzerinde bizim yarı fiyatımıza arsayı almıştır. Bizim alamama nedenimiz şehir imar planında sanayi sitesi olması öngörülen tek yer Didim Devlet Hastanesi arkasında bulunan yaklaşık 200 000 m2'lik alandır. Biz de yasal sanayi sitesi durumunda olduğumuzdan sanayi sitesi adına belirlenen yerden parselleri alıp 1/ 1000 imar planlarını kendimiz yaptırarak (üyelerimizin aidatları ile) faaliyetimize devam etmekteyiz.İlk etap alınan bu yerin inşaatına aynı yıl başlanmış ve 3 yıl içinde kaba inşaatı tamamlanarak ince işleri üyeler tamamlamak üzere üyelerine teslim edilmiştir. 1997 yılında doğan ek sanayi sitesi dükkanları ihtiyacı nedeniyle kooperatifimiz II.kısım 26 000 m2 yeri, yine hazineden ve yine rayiç bedelden ve yine piyasa değerinin üstünden satın almıştır. 2000 yılında planları tamamlanarak inşaat ruhsatı alınmasına rağmen ilçedeki kaos nedeniyle bir türlü başlanamamıştır. 2003 yılında kooperatife başkan seçildikten hemen sonra yasal işlem tamamlanarak inşaatlar sürdürülmüş ve bu gün iskan alınabilir hale gelmiştir. İşlemlerini tamamlayan üyelerimiz hem tapularını almakta hem de iskânlarını alarak faaliyetlerine devam etmektedirler."
Çelik, Hazine'den kooperatif için her 200 m2 yere 40 adet işyeri planlandığını ve fakat talebin olmadığını söyledi. Bu gün itibari ile sanayi sitesi dükkan fazlalığının mevcut olduğunu anlatan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Nedenine gelince bizim başkanlığını yaptığımız sitede iskanı olmasına, tapusu olmasına rağmen dükkanların üçte biri faaliyette değildir. Buna rağmen kooperatifimiz 3. etap yeri (18 983 m2) hazineden satın almış ve gerek duyulursa Didim esnafının ihtiyacının karşılanması için bu yola başvurulmuştur. 40 adet her biri 200 m2 olarak planlanan iş yerlerine talep hemen hemen hiç yok. Didim'de sanayi sitesi arsası üretilemediğinden söz edilmektedir oysa bizim durumumuz bunun tersini göstermektedir."
Didim'de ve tüm Türkiye'de aynı amaca hizmet eden iş yerlerinin bir arada olmasının birçok faydası bulunduğunu anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların başında tüketicilerin bu işlerle uğraşan firmalara topluca bir yerden ulaşabilmeleri, bir başka neden aynı işi yapan firmaların bir arada olmaları nedeniyle hizmet kaliteleri hakkında karar verme ve değişik firmalara kolaylıkla ulaşma kolaylaşacaktır. Belediyeler açısından kontroller kolay yapılabilecek, özellikle çevre açısından sorun yaratacak atıkların tek elden ve kolayca kontrolü sağlanabilmektedir. Kentin belli bir noktası sanayi sitelerine ayrıldığında oluşabilecek kötü görüntüler ve çevresel sorunlar bir araya toplanmış olacaktır. Bu amaçla yönetim erkini elinde bulunduranlar gerekli duyarlılığı göstererek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Didim için rutin işlerin ötesinde daha aktif görev almalarını S.S.Yenihisar Küçük Sanayi Sitesi yönetimi olarak hak ve eşitlikler çerçevesinde talebimizdir."
Altan Çelik gazetecilere sanayi sitesini gezdirerek boş olan dükkanları ve yeni aldıkları arsayı gösterdi. iha