Oldukça kalabalık ve coşkulu bir kalabalığa hitap eden Erdoğan, Bahçeli'ye 'platonik aşk' cevabı verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Bu ülke tüm sorunların üstesinden gelir. Yeter ki birlik olalım. Yeter ki iri olalım, yeter ki diri olalım. Biz bu emaneti Hacı Bektaşlardan Mevlanalardan Yunus Emrelerden aldık. Biz Ahmet Hani'nin emaneti önünde başlarımız eğemeyiz. Biz analar ağlamasın, Ağrı'nın anaları ağlamasın dedik. Çocuklarımız kurban olmasın dedik. Sen şusun busun diye ayrım olmasın dedik. Yunus'un diliyle birbirimize bakalım dedik.

Milli birlik projesinin amacı bu ülkeyi ileri götürmektir. Bizim açtığımız bu sürecin önünü kapatmak akamete uğratmak için çabalayanlar var. Bunları hergün televizyonlarda izliyorsunuz. Bunların söylediklerinize kulak açmayın.

Dün gördünüz Habur'a 34 kişi geldi yasalar çerçevesinde yargılandı serbest kaldı. Daha çok kişinin gelmesi arzumuzdur. Ancak orada istenmeyen bir manzara daha vardı. Habur'da şov yaparak sorumlu davranışın dışına çıkıldı. Tüm provokatif eylemlere rağmen biz bu süreci sonuna kadar devam ettireceğiz. Arzumuz bu sorunun ülkemin gündeminden çıkması. Millet uyanık olsun. Kimin nerede durduğuna dikkat edin. Bizim ayrımız gayrımız yok. Biz birilerinin dediği gibi platonik aşk yaşamadık. Biz gerçek aşk yaşadık. Bizim arkamızda durum biz geri adım atmayız. Taviz vermek yok geri adım atmak yok.

Ağrı'da 7 ayda 1760 dersliğin yapımını tamamladık. Bu okullardan iyi fabrika olmaz. Bu okullardan çıkan insanlar o fabrikaları yapacak. Eğitimsiz insan avare insan olur. Onun için bu okullara çok önem veriyoruz./haber7