Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılış için gittiği Bursa'da iktidar olarak gerilimden yana olmadıklarını belirterek; "Çağdaşlık lafla olmuyor, gerilim bu kubbede baki kalmaz fitne bu kubbede baki kalmaz." diye konuştu.

Erdoğan, "Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş. Eser baki kalır, hizmet baki kalır. Millet için ürettiklerin baki kalır. Bizim atalarımızda gördüğümüz budur. Bizim Ertuğrulgazilerden, Osmangazilerden Orhangazilerden, Gazi Mustafa Kemallerden gördüğümüz budur. Fatih'ten, Yavuz'dan, Kanuni'den gördüğümüz budur. Şeyh Edabeli'dan aldığımız nasihat budur." dedi.

Kent Meydanı'nda toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, meydanı dolduran binlerce kişiye seslendi.

Erdoğan, "'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın', Şeyh Edebali 700 yıl önce söylemiş. Çağdaş dünya teyit ediyor ki; insansız devlet olmaz, milletsiz cumhuriyet olmaz. Milletin egemenliğinin olmadığı yerde demokraside olmaz lailiklik de olmaz, hukuk da olmaz adelet de olmaz. Ah ah keşke şu Bursa'ya gelseler, keşke şu tarihten bir nasiplerini alsalar. Keşke şu coşkuyu görebilseler, heyacını görebilseler. İnanın her şey o zaman çok farklı olmaz mıydı? Milletle kucaklaşsalar, milletle aynı isitkamete bir baksalar o zaman Türkiye çok farklı bir Türkiye olurdu." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Hükümet çalıştıkça ürettikçe halkla, milletle bütünleştikçe, Türkiye ilerledikçe kalkındıkça bunlar rahatsız oluyorlar. Söyleyenler ne güzel söylemiş; 'nazar etme ne olur, çalış senin de olur'. Bunların böyle gayesi yok, böyle meseleri yok, bunlar Ankara'da oturur oradan gerilim üretir. Bunlar hizmet üretmek bir yana hizmet üretene engel olmaya çalışır." diye konuştu.

Erdoğan, "Sevgili kardeşlerim bir noktaya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Sene 1979, Türkiye'de ekonomik kriz var, 1982'de ekenomik kiriz var, 1987'de ekonomik kriiz var, 90, 91, 98 Türkiye'de ekonomki kriz var. Sene 2000 Türkiye'de yine ekonomik kriz var. Bunların hepsinde ne badireler atlattığını veya atlatamadığımızı hep birlikte gördük. Ülke 3 yılda bir krize sürüklenmiş. Krizler Türkiye'nin varını yoğunu silmiş süpürmüş. Seçim döneminde bol keseden vermişler, seçimden sonra kepçeyle geri almışlar. Maaşlara imkanların ötesinde zamlar yapmışlar, ardından enflasyonla verdikelerini geri almışlar. Darphane bol bol karşılıksız para basmış, kimse 'karşılığı ar mı, bu parayı ne göre basıyorsun' diye sormamış. Diyorlar ki 'Türk lisanının değeri kaybolmuş'. Akşam yatmışlar, sabah kalkmışlar 1'in yanına sıfır koymuşlar. Sıfır, sıfır ve paramızı sıfırlamışlar. Türk lirası dolar karşısında çok değerli diyorlar. Hamdolsun, nerden nereye geldik. AK Parti iktidarı paradan 6 sıfırı attık. Türkiye'nin milletin itibarını yeniden kazanmak demektir. Biz bunu yaptık. Hani bunlar milliyetçi, hani bunlar bu milletin değerlerine sahip çıkıyorlardı, biz çıktık. Ekonomide de biz çıktık. Siyasettede biz sahip çıktık. İşte rahatsızlık burdan kaynaklanıyor. Biz bu konuda kararlıyız. Kararlı olarak da yola devam ediyoruz. Bugün artık bizim lügatimizde, sözlüğümüzde kriz kelimesi yok. Türkiye çok şükür unları aştı, kim kriz diyorsa yalan öylüyor. Kriz yok, dünyanın ekonomik kriz yaşılyor ama Türkiye buna direniyor." dedi.

AK Parti olarak gerilimden yana olmayacaklarını anlatan Başbakan Erdoğan; "Gerginliklerin tarafı değiliz. Gayemiz iş üretmek, hizmet üretmek, gayemiz Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmek. Biz Ankara'daki sonu gelmez tartışmaların içinde yokuz, karanlık seneryoların içinde, sanal tehditlerin içinde yokuz. Bizi arayan Busa'da bulur, arayan Diyarbakır'da bulur, arayan Erzurum'da bulur, Sivas'da bulur, Antalya'da bulur. Batman'da bulur, Trabzonda bulur. Bizi milletin içinde hizmet peşinde bulur" diye konuştu.
CİHAN