Güney doğu Asya'daki iki adada yaşamlarını sürdürmeye çalışan hayvanların giderek azalan popülasyonu, büyük bir dramı ortaya koyarken, dünyanın en büyük üçüncü adası Borneo'daki Tanjung Puting Milli Parkı'nda bulunan orangutanlar, evi gibi benimsediği parkta özel koruma altında tutuluyor.

40 yıldır primatlar üzerinde çalışma yapan Primatolojist Dr. Birute Mary Galdikas, orangutanların yok oluşuna tanıklık etmenin korkunç olduğunu ve bunun için mutlaka mücadele edilmesi gerektiğini belirtiyor.

BORNEO- Her ne kadar nesillerinin tükenmesinde insanoğlunun payı oldukça fazla da olsa, vahşi doğanın bu sevimli hayvanlarını bakım altına tutmak da yine insanın ellerine bakıyor.

Orangutanlar için zor zamanlar bunlar...Güney doğu Asya'daki iki adada yaşamlarını sürdürmeye çalışan hayvanların giderek azalan popülasyonu, büyük bir dramı ortaya koyarken, dünyanın en büyük üçüncü adası Borneo'daki Tanjung Puting Milli Parkı'nda bulunan orangutanlar, evi gibi benimsediği parkta özel koruma altında tutuluyor.

40 yıldır primatlar üzerinde çalışmalar yapan Primatolojist Dr. Birute Mary Galdikas, orangutanların yok oluşuna tanıklık etmenin korkunç olduğunu ve bunun için mutlaka mücadele edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Galdikas, "Eğer bu hayvanların nesli tükenirse, dünyadan bir tür daha ortadan kalkacak" açıkamasında bulunuyor.Vahşi doğada, Borneo ve Sumatra yağmur ormanlarında yaşayan orangutan sayısı 6 bin olduğu tespit ediliyor.

300 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda yaşayan hayvanların neredeyse yüzde 95'i genetik olarak insanoğluyla aynı benzerlikleri gösteriyor.

GAZETEPORT