Terör örgütü PKK'ya yönelik İtalya, Fransa ve Belçika'da başlatılan geniş çaplı operasyonların ardından örgütte 'tasfiye' paniği yaşanıyor. Operasyonlardan ABD'yi sorumlu tutan örgütün elebaşı Murat Karayılan, "Al Capone tekniği ile PKK'yı bitirecekler" dedi.

PKK lideri Murat Karayılan, Avrupa ve kırsal kadrolara gönderdiği mesajda, ABD'nin desteğiyle Avrupa ülkelerinde PKK'nın tasfiye planının uygulamaya geçirildiğini ileri sürdü. PKK'ya yönelik başlatılan ve çok sayıda örgüt üst düzey sorumlusunun tutuklanmasıyla devam eden kapsamlı operasyonların arkasındaki gücün ABD olduğunu savunan Karayılan'ın, üç ülkede eş zamanlı başlayan operasyonların ABD heyetinin Avrupa ülkelerinde uzun süredir yürüttüğü temasların sonrasında başladığını kaydetti.
ABD'nin, PKK'yı Avrupa'da 'Al Capone Tekniği' ile bitirmeyi hedeflediğine dikkat çeken terörist Murat Karayılan, 'ABD ve Avrupa ülkelerinin başarılı olamayacağı ve örgütün gücünü herkese gösterecekleri' tehdidinde bulundu. Bush döneminde ABD'nin Dışişleri Bakanlığının terörle mücadele konusundaki Koordinatör Başyardımcısı Frank Urbancic'in, Washington'un PKK ile mücadelesi konusunda bu tekniği uygulayacağını söylediğini hatırlattı.

AVRUPA'DAKİ RAHATLIK SONA ERDİ

Terörist Murat Karayılan, mesajının son bölümünde Urbancic'e ait olduğunu öne sürdüğü şu sözlerle 'Al Capone taktiğini' anlattı: 'ABD'de bir dönem mafya babalarından Al Capone'a karşı izlediğimiz yaklaşımı, bundan sonra PKK'ya karşı izleyeceğiz. Al Capone'un işlediği pek çok ciddi suça karşılık onu ancak bir vergi suçu nedeniyle hapse atabilmiştik. Aynı yöntemi PKK'ya karşı da kullanacağız. Türkiye'nin son derece yeterli bir bilgi toplama ağı zaten var. Ancak toplanan bu bilgiler, PKK'lılar aleyhine Avrupa mahkemelerinde kullanılamıyor. ABD bundan sonra Türkiye'nin topladığı bu bilgilerin Avrupa mahkemelerinde kullanılması için çalışacak. PKK'nın yasa dışı eylemlerinin mahkemelere etkin şekilde aksetmesini sağlayacak. Yapılacak ilk şey, PKK'nın Avrupa'daki rahatlığına son vermek. Rahatsız olurlarsa yanlış da yaparlar. Artık ne Belçika, PKK konusunda eski Belçika, ne Fransa bundan birkaç yıl önceki Fransa... Almanya, zaten PKK'nın üzerine gitmeye başladı. Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak.'


ABD'ye tehdit

Terörist Murat Karayılan, geçen ay örgüt kadrolarına yönelik bir talimat yayımlayarak, tasfiye konusunda kadrolarını uyarmış ve ABD'yi tehdit etmişti. ABD'nin suikast uçaklarıyla örgütün üst düzey sorumlularını yok etmeyi planladığını öne süren terörist Murat Karayılan, 'Yakın bir gelecekte Türkiye, Irak, İran, Suriye ve Avrupa ülkelerinde kapsamlı operasyonlarla PKK'nın tasfiye edilmesi planlanıyor.

PKK ağır bir cendereye alınacak ve teslim olmaya zorlanacaktır. ABD'nin suikast uçaklarını Türkiye'ye vermesi ve bu uçaklarla PKK'nın önde gelen yöneticilerinin ve kadrolarının vurulması durumunda bundan direkt ABD sorumlu olacaktır. ABD bize yönelik düşmanca politikasında ısrar ederse, buna karşı biz de ABD'ye ilişkin yürüttüğümüz politikayı yeniden gözden geçiririz' demişti.


6 terörist teslim oldu

Hükümetin demokratik açılım hamlesi ve son dönemde Avrupa'daki geniş kapsamlı operasyonlar PKK'daki çözülme sürecini iyice hızlandırdı. Örgütten kopuşlara yenisi eklendi. Silopi'de altı teröristin teslim olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Bölücü Terör Örgütüyle Mücadeleye' ilişkin duyuruya göre, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından kaçan altı terörist, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde güvenlik güçlerine önceki gün teslim oldu. Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde de terör örgütüne üye olmaktan aranan bir kaçak yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.


PKK'lılar Türk restoranlarına saldırdı

Brüksel'de polislerin Roj TV stüdyolarına yaptığı operasyonu protesto eden 3 bini aşkın PKK yandaşı ellerinde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri olduğu halde yürüyüş düzenledi. Roj TV çalışanlarının da katıldığı yürüyüş sırasında, kalabalık içinde arbede çıktı. Çıkan arbedede bir Türk restoranına büyük zarar verildi. Brüksel'in en ünlü meydanındaki Türk lokantası 'Sultans Of Kebab'ın camlarını kıran göstericiler Brüksel polisi tarafından zor engellendi. Saldırıda restoranın tüm camlarının kırıldığı ve iş yerinin büyük hasara uğradığı belirtildi. Yürüyüşe katılanların önünü açan eskort ve az sayıda sivil polisin dışında görevli polislerin olmaması dikkat çekti. Brüksel'de bu tür gösteriler için en az 15 gün önceden izin alınması gerekirken 2 günde nasıl izin alındığı anlaşılamadı.

Yenişafak