Fenerbahçe ile oynadıkları Süper Kupa Final maçı sonrası, Radyospor'da karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım ve Federasyon'u sert dille eleştiren ve sonrasında Disiplin Kurulu'na sevk edilen Erdoğan, yine aynı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Sözlerimin arkasındayım, ben kulübümün haklarını koruyorum. Bizi susturmaya çalışıyorlar." dedi.

Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin ardından, konuşan Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, kendini ve açıklamalarını savundu. "Açıklamalarımda hakaret unsuru yok, hakem yanlış kararlar verdi. Ben de bu yanlışları dile getirdim." diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

"Yaptığım açıklamaların başından sonuna kadar arkasındayım. Ben kanun adamıyım, kanunsuz ve haksız hiçbir iş yapmam. Yaptığım açıklamalarda hakaret yok. Hakemin yanlışları vardı ben de o yanlışları eleştirdim. Açıklamalarımın kaydı mevcuttur. Eğer o açıklamaların içinde bir yanlış ve haksız bir yorum varsa bana verilecek her türlü cezaya razıyım. Hakaret etmedim, kulübümün haklarını korudum."

HATALARI ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Açıklamalarında kendisini Disiplin Kurulu'na sevk ettirecek hiçbir bölüm bulunmadığını ve kararın anlamsız olduğunu savunun Erdoğan, "Siz biliyor musunuz benim telefonum günde kaç kez çalıyor, 'kulübün haklarını koruyamıyorsunuz' diye. Ben ortada duran yanlışları söyledim. Hakem Yunus Yıldırım dinlendirilsin dedim. Sabahtan akşama kadar hakem kararları eleştiriliyor. Görüntüler çevrilip, çevrilip gösteriliyor. Ama Beşiktaş'ın yöneticileri hakem hakkında bir açıklama yapınca anlamsız bir şekilde Disiplin Kurulu'na sevk ediliyorlar. O zaman bugüne kadar hangi hakemlerin niye dinlendirildiği, görev verilmediği açıklansın. Bunu yapan MHK açıklasın. Bu karar bizi susturmaya çalışmaktır. Konuşmak ve yanlışları söylemek benim anayasal hakkım. Kimse buna engel olamaz. Aynı yanlışlar tekrar yapılsın, tekrar çıkıp bu açıklamaları yapacağım." dedi.

Sözlerinin arkasında olduğunu defalarca vurgulayan Erdoğan, "disiplin kuruluna neden sevk edildiğim açıklansın. Açıklamamın hangi bölümünde suç unsuru var. Bu açıklanmalı." diyerek sözlerini tamamladı.
Sabah