İkili arasında geçen gergin diyalog daha ileriye gitmeden araya giren Havutçu ortamı sakinleştirdi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golcüsü İbrahim Akın, kupa finali dahil isminin karıştığı tüm olayları savcıya anlatmış ve itirafçı olmuştu.
 
Yasa gereği etkin pişmanlıktan yararlanması beklenen İbrahim Akın, bu itiraflar nedeniyle ilk duruşmanın ardından cezasındaki indirim nedeniyle serbest kalabilecek. Ancak İbrahim Akın'ın, savcıya verdiği ifadeyi daha sonra değiştireceği de öne sürülmüştü.
 
AT, ARABA VE PARA İDDİASI
 
SONRAKİ süreç nasıl olur bilinmez ancak İbrahim Akın'ın o itirafları Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Serdal Adalı'nın hapse girmesinde önemli bir etken oldu.
 
İBRAHİM Akın'a kupa maçında kötü oynaması karşılığında at, araba ve bir de transfer sözü verdiği iddia edilen Futbol Komitesi Başkanı Adalı, önceki gün Metris'te İbrahim Akın'a çıkıştı.
 
ZOR SAKİNLEŞTİRDİLER
 
HAPİSHANEYİ inleten bir ses tonuyla İbrahim Akın'a isyan eden Adalı, 'Neden sattın bizi İbrahim' diye çıkıştı. Adalı'nın bu çıkışına karşılık İbrahim Akın gayet sakin bir şekilde, 'Ben doğruları anlattım ağabey' karşılığını verdi.
 
İKİLİNİN tartışmalarını bitiren ise araya giren Tayfur Havutçu oldu. Havutçu'nun müdahalesiyle ortam yumuşarken, Adalı'nın çok öfkeli olması dikkat çekti.
 
YENİ KOĞUŞ HAZIRLANIYOR
 
ŞİKE soruşturması kapsamında tutuklamaların olma ihtimaline karşı T2 cezaevinde yeni koğuş hazırlandığı öğrenildi. Cezaevi yönetimi, şike soruşturmasında tutuklanan kişilerle normal tutukluların bir arada olmasının sakıncalı bulduğu için bu uygulamayı yapıyor.
 
İfade vermeden gitti!
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, taburcu edildi. Tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi kroner yoğun bakım servisinden taburcu edilen Şakar, avukatı ve yakınları tarafından karşılandı. Hakkındaki gözaltı süresi dolduğu için bu yöndeki kararın ortadan kalktığı belirtilen Şakar, özel bir araçla hastanenin arka kapısından çıkarak ayrıldı. Şakar gerekli görülürse daha sonra ifadeye çağrılacak.
 
Koşmadan popüler oldu!
Beşiktaş Asbaşkanlığı görevinden dün istifa eden Serdal Adalı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından sözleşmesi feshedilen İbrahim Akın'a verdiği öne sürülen at merak konusu oldu...
 
121 atı bulunan Adalı'nın İbrahim Akın'a verdiği iddia edilen atın 'kim olduğuna' gelirsek... Atın adı Sedo One... Türkiye Jokey Kulübü kayıtlarına göre 2 yaşında bir İngiliz tayı olan Sedo One'ın fiyatı 300 bin TL. Babası Tobougg... Annesi ise Saada One...  Sedo yine TJK kayıtlarına göre yarış koşmamış... Yani daha koşmadan bu kadar 'popüler' oldu.
 
FOTOFİNİŞLE KAYBETTİ
 
ADANA'nın tanınmış ailelerinden biri olan Adalılar, at yarışı dünyasının da duayenlerinden. Babası Hasan Adalı'nın bir vasiyeti at yarışı sevdasını özetliyor: 2006 Gazi Koşusu'nda Hızelbeyi ile Adalı ailesinin sahibi olduğu Ertül Cankılıç jokeyliğindeki Annosh, birlikte fotofinişe giriyor.
 
ANNOSH'un kazandığını zanneden Adalı ailesinin fertleri Veliefendi'nin tribünlerinde sevinç gözyaşı dökyor. Ama sonuçlar açıklandığında, Hızelbeyi'nin Gazi'yi kazandığı anons edilince. Adalı ailesinin gözyaşları bu sefer üzüntüden dökülüyor. Sebebini ise jokey Ertül Cankılıç şöyle anlatıyor: 'Hasan Adalı'yı yarış öncesi Adana'da hasta yatağında ziyaret etmiştik. Bize 'Ben öleceğim ama mezarıma Gazi Kupası getirin' vasiyeti etti. Sonra da vefat etti.'
 
Fenerliler'le aynı koğuşta kalmam!
METRİS Cezaevi'nde F.Bahçe-Beşiktaş gerginliği. İddialara göre Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Serdal Adalı, cezaevi yönetimine Fenerbahçeli yöneticilerle aynı koğuşta kalmak istemediklerini söyledi.
 
CEZAEVİ yönetimi de yönetici Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş ile futbolcular İbrahim ile İskender'i ayrı bir koğuşa koydu. Beşiktaşlılar A-13 koğuşunda kalırken F.Bahçeliler de A-17'de yatıyor.
 
F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım ise önceki geceyi de T1'de sabahlayarak geçirdi. Yıldırım'ın kızları Hande Gamgam ve Gülşah Gordi ile görüştükten sonra tansiyon yükseldi. 
KOĞUŞUNA konulması bekenen Yıldırım, doktor kontrolünde tutulması için geceyi de revirde geçirdi. Yıldırım'ın şeker ve tansiyonu normale girerse bugün koğuşa gönderilecek. Aziz Yıldırım daha önce de hastalanmış ve revirde sabahlamıştı.
 
Sütten çıkmış ak kaşıklar
METRİS'e yapılan ziyaretin ardından konuşan Beşiktaşlı yönetici Engin Baltacı, 'Serdal Adalı Beşiktaşlılık duruşu sergileyip istifa etti. Kendisini tebrik ettim, kararına saygı duydum. Arkadaşlarımız sütten çıkmış ak kaşık gibiler.  Ziyareti görüntüleyen basın mensuplarına açıklama yapan yöneticiler, temiz elbise ve ayakkabı getirdiklerini de bildirdiler. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.
 
Pazartesi Başkan ziyaret edecek
İKİNCİ Başkan Metin Keçeli ve bazı yöneticilerin ziyaret ettiği Adalı'ya pazartesi günü de Başkan Yıldırım Demirören bir ziyaret gerçekleştirecek. Savcılık'tan özel izin alan Başkan Demirören'in Adalı ve Havutçu'yla bundan sonra nasıl bir yol haritası izleyecekleri konusunu da görüşmesi bekleniyor.
 
Her şey değişiyor bekleyip görelim
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, yaşanan gelişmeler hakkında ilk kez konuştu. Uluslararası alanda bu davaların Türk futbolunu nasıl etkileyeceği konusunda fazla ayrıntı vermekten kaçınan Erzik, 'Her an her şey değişiyor, bekleyip göreceğiz' dedi.  
 
Pazartesi günü UEFA yetkilileri ile Cenevre'de görüşecek Türkiye Futbol Federasyonu heyetinde yer almayacağını da hatırlatarak, 'Bu bakımdan şimdilik şu karar çıkar, şöyle karşılanır, UEFA bu görüşten yana diye bir isim koyamayız' ifadesini kullandı.
 
40 KİŞİYİZ bu işi rahatlıkla çözeriz
TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, LİG TV'de Ömer Güvenç'e konuştu:
 
Türk futbolunda güzel şeyler yaşanmıyor ama biz çok zor durumda değiliz. Çünkü 40'ın üzerinde hukukçu ekibimiz var. Bu kurum, bu işi çözer.  Her ihtimali bir bir çalışıyoruz. Sakin olun.
 
ETİK BULUYORUM
Baskı görmüyoruz. Sürecin başından itibaren savcılık ve emniyet bizimle birlikte çalışacağını vaad etti. Delilleri de alacağız. Bir süre veremem çünkü medyada 1200 dosyadan bahsediliyor.
 
BEŞİKTAŞ'IN TAVRI ÇOK ETİK
 
- Delileler ve belgelerle bizim statümüzde ve uluslararası kurallarda ne ceza gerekiyorsa, bundan farklı bir şey yapmamız mümkün değil.
 
- Beşiktaş'ın kupayı iade etmesini son derece etik buluyorum. Bu süreçteki en etik davranış olarak buluyorum.
 
 Metris'te itiraf kavgası
'Şahsım üzerinden Beşiktaş'ın yıpratılmasına engel olmak amacıyla Asbaşkanlık ve Futbol Komitesi Başkanlığı görevlerimi bırakıyorum'
 
Serdal Adalı, avukatı Ömer Durak aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, yürütülmekte olan soruşturma kapsamında kendisi ve Beşiktaş Kulübü ile ilgili bazı iddiaların gündeme getirildiğini belirterek, 'Soruşturmanın gizliliğine rağmen, medyada 'delil' adı altında yer alan, hiçbir şekilde aslı olmayan ifade ve telefon görüşmelerinin doğruymuş gibi gösterilmesinin hiçbir vicdana sığmayacağını, insan haklarına ve evrensel hukuka son derece aykırı ve kaygı verici olduğunu kamuoyunun dikkatine sunmak isterim' ifadelerini kullandı.
 
DURUŞUMUZU ASLA BOZMAYIZ
AÇIKLAMADA ayrıca, 'Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinin başında gelen kulübümün 'Beşiktaşlılık duruşu' diye bilinen özellikleri, ortak değerlerimizi oluşturur. Beşiktaşlılar, 'Beşiktaşlılık duruşuyla' bağdaşmayacak tek bir hareketimin veya düşüncemin asla olmadığını, hakkımdaki iddialarla ilgili olarak ileri sürülen ithamların gerçeği yansıtmadığını ve isnat edilen ifade ve konuşmaların gerçekte var olmadığını iyi bilmeliler' diye konuştu.
 
Ben şike yaparım yeğenim yapmaz
BEŞİKTAŞ'ın efsane Başkanı Süleyman Seba, sporhayat.com sitesinin düzenlediği ödül törenine katıldı. Tayfur Havutçu'nun şike yaptığına asla inanmadığını belirten Seba, 'Bir iki güne kadar Tayfur Havutçu'yu ziyarete gideceğim. Belki ben şike yaparım ama Tayfur asla yapmaz' diye konuştu. Seba daha önce yeğeni olan Tayfur Havutçu'nun tutuklama kararının ardından ağladığını açıklamıştı. (akşam)