İZMİR"in Aliağa ilçesinde, başı kesilip öldürüldükten sonra parçalanarak araziye atılan travesti Şerif Remzi Pulat için arkadaşları ve çeşitli sivil toplum örgütleri, basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz Pazartesi akşam saatlerinde, Aliağa - Yeni Foça Karayolu üzerindeki demir çelik fabrikaları bölgesinde bulunan parçalanmış cesedin 30 yaşındaki travesti Şerif Remzi Pulat"a ait olduğu belirlenmişti. Pulat"ın katil ya da katillerinin bulunması için jandarmanın çok yönlü soruşturması devam ederken arkadaşları da olayı protesto etti. Şerif Remzi Pulat"ın öldürülmesine tepki gösteren Siyah Pembe Üçgen Derneği üyeleri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinden gelen yaklaşık 30 kişi, Kıbrıs Şehitleri caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı.

"BİZ VAZGEÇMİYORUZ"

Grup adına açıklama yapan Siyah Pembe Üçgen Derneği sözcüsü Deniz San, lezbiyen, gay, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylere yönelik sistematik ve bilinçli şiddetin günden güne arttığını söyledi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları oturumunda, BM üyesi ülkelerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli hak ihlallerine karşı önlem almasını şart koşan bildiriyi, Türkiye"nin imzalamadığı günün ertesinde 'Ece' takma isimli travesti Şerif Remzi Pulat"ın cesedinin bulunduğunu söyleyen San, “Vazgeçmiyoruz, tüm nefret suçları ve nefret cinayetlerine, ayrımcı olan ve eşitliği sağlamaya çalışmayan anayasa, politik ve ahlaki iki yüzlülüklere, öldürülmelere karşı direniyoruz. Katledilmesi haklı bir eylem olarak gösterilen bizler, varoluşumuz ve kimliğimiz ile değişmiyoruz buradayız. Biliyoruz ki, nefretin bahanesi çok. Nefrete boyun eğmiyoruz” dedi.

Grup, yaptığı basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.