AYDINPOST ÖZEL-25 Ocak Pazar günü yapılacak olan Aydın Ticaret Odası seçimleri öncesinde aday olan üyeler çalışmalarını son sürat sürdürüyor.
Aydın Ticaret Odası"nda göreve talip olduğunu açıklayan ve 49 kişinin önderliğini yaptığı Biz Grubu, oda seçimi öncesinde Aydınpost"a özel açıklamada bulundu. Alpargun, Biz Grubu, Aydın'ın parası Aydın'da kalsın kampanyası düzenleyip oda hizmet harcamalarını İzmir'e kaydırmayacak açıklamasında bulundu.
Biz Grubu adına konuşan Metin Alp Alpargun, Aydın"a sevdalı 49 kişinin bir araya geldiği, katılımcı demokrasinin sergilendiği bir çalışma platformu olduklarını, Aydın"da sen-ben davasını yaşatmamak üzere yola çıktıklarını ifade etti.
Alpargun, “Biz Grubu"nun liderliğini projeler oluşturmaktadır. Kendi menfaatlerimiz için değil, hizmet amacıyla görev istiyoruz. Göreve seçildiğimizde Aydın Ticaret Odası, Özel İdare, Belediye, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile işbirliğiyle tüm sivil toplum örgütlerini de yanına alarak çalışma platformları oluşturmayı planlıyoruz. Öte yandan Nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası ticaret odalarıyla da güçlü diyaloglar kuracağız” diye konuştu.
Alpargun, “Oda üyelerimizin ekonomik zorluklarla yatırabildiği üye aidatları lüzumsuz noktalarda harcanmayacak. Fuarlara katılım sağlanacak fakat amaç dışı yurt dışı seyahatleri olmayacak. Biz Grubunda hepimiz lideriz, hepimiz askeriz, hepimiz generaliz” dedi.
Alpargun, “Biz Grubu olarak, Aydın tüccarını aydınlık yarınlara hızla götürecek, zamanı çok kalmayan tüccara moral veren, yeni ufuklar açan kurtuluş projelerini uygulamaktır. Projelerin genel ve esas felsefesi, Aydın"a Aydın dışından yeni kaynak yaratmak, mevcut kaynaklarının kullanım ve katma değerini artırarak verimli kullanımını sağlamak, dışarıdan para akışını yaratmak, yani şu anda akan para göçünü tersine çevirmektir. Meclis ve yönetim organize ve koordineli olarak görev paylaşımı ile proje sorumlusu ve komisyonu belirleyerek aylık toplantılarda bire bir gelişmeleri paylaşacağız” dedi.
Biz Grubu"nun yapmayı planladığı bazı proje başlıkları şunlar:
*Tralleis ve eski Osmanlı, Selçuklu evlerinin turizme kazandırılması
*Jeotermale dayalı sağlık turizminin Aydın"da hayata geçirilmesi
*Aydın"da üretilen ürünlerin çevre illerde tanıtımlarının yapılması
*Aydın"ın ekonomik stratejik planının çıkartılması ve uygulanması