Galatasaray F Grubun'da Yunanistan ekibi Panathinaikos, Romanya'nın Dinamo Bükreş ve Avusturya ekibi Sturm Graz takımıyla eşleşti. Fenerbahçe H Grubu'nda Romanya ekibi Steaua Bükreş, Hollanda ekibi Twente ve Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol ile eşleşti...

Sion"u eleyen Fenerbahçe ve Levadia Tallinn"i safdışı bırakan Galatasaray"ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe gerçek performansını gösterebilirse turu geçmesi içten bile değil.
Kuraların bizim açımızdan en ilginç yönü her iki temsilcimize de Bükreş şehrinin iki takımı çıkması oldu. Böylece İstanbul'un iki ezeli rakibi, Bükreş'in iki ezeli rakibiyle eşleşti. 6 rakip arasında en zorlusu Galatasaray'ı çıktı. Sarı kırmızılı temsilcimiz oldukça ateşli olan taraftarlarıyla ünlü Panathinaikos ile eşleşti.

Galatasaray F Grubun'da Yunanistan ekibi Panathinaikos ve Romanya'nın Dinamo Bükreş ve Sturm Graz (Avu) ile aynı grupta...
Fenerbahçe H Grubu'nda Romanya ekibi Steaua Bükreş, Hollanda temsilcisi Twente, Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol ile eşleşti...

48 takım kura çekimi sonucu 4'er takımlı, 12 grup oluşurken, her takım birbiriyle içeride ve dışarda olmak üzere ikişer kez karşılaşacak ve toplam 6 maç oynayacak. Mücadeleler TSİ 20.00 ve 22.05'te oynanacak. Gruplarda ilk 2 sırayı alacak takımlar 2. tura yükselecek. Grup maçları 17 Eylül ile 16-17 Aralık 2009 tarihleri arasında yapılacak. 2. tur grupları 2010 Şubat ayında başlayacak ve final 12 Mayıs'ta Hamburg'ta oynanacak.

Galatasaray'ın intikamı Fenerbahçe'ye kaldı

Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde eleyen takım Steaua Bükreş ile aynı gruba düştü.
Kuraların bizim açımızdan en ilginç yönü her iki temsilcimize de Bükreş şehrinin iki takımı çıkması oldu. Böylece İstanbul'un iki ezeli rakibi, Bükreş'in iki ezeli rakibiyle eşleşti. 6 rakip arasında en zorlusu Galatasaray'ı çıktı. Sarı kırmızılı temsilcimiz oldukça ateşli olan taraftarlarıyla ünlü Panathinaikos ile eşleşti.

MUMCU'YA BÜYÜK ONUR
UEFA Kupası tarihinde ilk golü atan Fenerbahçeli eski futbolcu Yaşar Mumcu'nun da yer aldığı ve bir ödül aldığı kura çekiminde, Şükrü Saracoğlu'ndaki son finalde Werder Bremen'e son golü atan Shakhtarlı Jadson da ödülünü aldı.

Kura çekimini belirleyen isimler arasında yer alan Mumcu törende yaptığı açıklamada en çok Türk takımlarına başarı dileyerek;
"38 sene önce atılan bir gol bu kadar şerefli ve onurlu şekilde geri döndüğü için çok mutluyum. Böyle bir davette yer almamı sağlayan başta Platini olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki maçlarda tüm takımlara, en çok da Türk takımlarına başarı diliyorum" diye konuştu.


Eşleşmeler şöyle oluştu...

A Grubu
Ajax (Hol)
Anderlecht (Bel)
Dinamo Zagreb (Hır)
Timişoara (Rom)

B Grubu
Valencia (İsp)
Lille (Fra)
Slavia Prag (Çek)
Genoa (İta)

C Grubu
Hamburg (Alm)
Celtic (İsk)
Hapoel Tel Aviv (İsr)
Rapid Wien (Avu)

D Grubu
Sporting Lizbon (Por)
Heerenveen (Hol)
Hertha Berlin (Alm)
Ventspils (Let)

E Grubu
Roma
Basel (İsv)
Fulham (İng)
CSKA Sofya (Bul)

F Grubu
Panathinaikos (Yun)
GALATASARAY (Tür)
Dinamo Bükreş (Rom)
Sturm Graz (Avu)

G Grubu
Villarreal (İsp)
Lazio (İta)
Levski Sofya (Bul)
Salzburg (Avu)

H Grubu
Steaua Bükreş (Rom)
FENERBAHÇE (Tür)
Twente (Hol)
Sheriff Tiraspol (Mol)

I Grubu
Benfica (Por)
Everton (İng)
AEK (Yun)
Bate Borisov (Blr)

J Grubu
Shakhtar D.(Ukr)
Club Brugge (Bel)
Partizan (Sır)
Toulouse (Fra)

K Grubu
PSV Eindhoven (Hol)
Kopenhag (Dan)
Sparta Prag (Çek)
Cluj (Rom)


L Grubu
Werder Bremen (Alm)
Austria Wien (Avu)
Athletic Bilbao (İsp)
Nacional Funchal (Por)

Milliyet