Baktılar ki; Almanya, İngiltere başta olmak üzere Batılı hain planlamasında iç taşeronlarla birlikte Gezi kalkışmasında bir yere varamadılar. Bu sefer Alevi ayaklanması peşindeler.

Gerçi, kendini sanatçı sanan bazı tipler çağrı yapıp molotof kokteylli, polis ve esnaf dükkânı taşlamalı bir yıldönümü kutlaması planlıyorlar. Bir kaç gündür Taksim buluşması için sosyal medyada çağrı yapıyorlar. Koç'ların genç oğlunun otel desteğini kaybetmiş görünmelerine rağmen…

Bu kez bizim gençliğimizde; Çorum, Sivas, Maraş’ta sahneye konulan 1974 yapımı denenmiş, ne yazık ki kısmen başarılı olmuş bir senaryoyu devreye soktular. Senaryo tıpatıp aynı ancak yer bu sefer İstanbul Okmeydanı…

Senaristler;

Daha önce oynanmış ve kısmen başarılı olan bu oyunun tutup tutmayacağını,

Darbeye zemin oluşturup oluşturamayacağını,

Batının özellikle Almanya ve İngiltere’nin istemediği dev yatırımları durdurup durduramayacaklarını,

Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyip etkileyemeyeceklerini,

Erdoğan'ın seçilmesinin önünü kesip kesemeyeceklerini,

Muhalefetin tabanı olmayan çatısı akan adayının seçilip seçilemeyeceğini,

tam kestiremediklerinden senaryonun sahnesini şimdilik sadece Okmeydanı ile sınırlı tuttular.1979'da olduğu gibi başarılı olacaklarına emin olsaydılar, sahne sayısını artıracaklardı.

Türkiye'de olmayan solculuk adı altında 1970-1980'li yıllarda belki bazılarının hoşuna giden kızıl bayraklar, kızıl yıldızlar, artık 2014'de nostaljik takılan birkaç dangalak dışında aklı başında kimsenin ilgisini çekmiyor.

Ha bu manzaralara her ne kadar Alevi camiasını da monte etmeye kalksanız da yine de eskisi gibi yemiyor. Sivas'taki cenaze töreninde olduğu gibi mevtanın en yakınları tarafından cenazeden kovuluyorlar.

Artık kuşak değişti, Türkiye’yi Suriye'ye çevirmek için el ovuşturanlar artık bilmeliler ki, artık dünya köy haline geldi, azıcık kafası çalışıp, gündemi takip eden olayları çözüyor.

Fakat ülkemde tüm bu gelişmelere rağmen yeni bir darbeyi başaramayacaklarını bilmelerine rağmen, Menderes ve Özal'a attıkları iftiraları değiştirme zahmetine katlanmayıp aynısını Erdoğan'a kopya etmeye kalkışsalar da; tekrar tekrar belirtmek isterim ki artık Türkiye 70 ve 80'lerin Türkiye'si değil.

Zaten bazı kelaynak ahmakların sancısı da bundan...