Kanal D'de ekrana gelen Ömür Gedik'in sunduğu Cinemania programına konuk olan sanatçı Tarık Akan, bıyıklı ve bıyıksız filmleri arasındaki ayırıma değindi.

Oyunculuğunun ilk dönemine rastgelen bu filmlerde canlandırdığı karakterlerin topluma herhangi bir şey veren karakterler olmadığını ifade eden Tarık Akan, , "Bıyıksız filmlerimin içinde de güzel olanlar var ama çoğu o kadar güzel değildir bana göre. Çekirdek gibi yersin, atarsın kabuğunu bir şey bırakmaz sana" diye konuştu.

O filmlerdeki karakterlerin topluma bir şey veremeyeceğini vurgulayan ünlü oyuncu, "Toplumdaki öyle bir kişinin seyirciye vereceği çok fazla bir olgu yoktur, bana göre. Bir tek seversin. İşte yakışıklı birisine bakarsın, güzel kızlara bakarsın, eğlenirsin. Film biter, o kadar" dedi.

Tarık Akan, bıyıksız döneminde birçok film çektikten sonra, parasızlığı göze alarak 1-2 yıl kadar gelen teklifleri kabul etmediğini ve yeni bir arayışa girdiğini anlattı. Akan, Maden filmi ile başlayan süreçte ise Türk Sineması'nda kendi tarzını yaratmaya çabaladığını söyledi.

Televizyon Gazetesi