Ülkenin en kaliteli kavununu yetiştirmelerine rağmen yeterli tanıtım yapılmaması nedeniyle Bıyıklı kavununun hak ettiği yere gelmediğini belirten Belediye Başkanı Abdullah Arıcı, sezon öncesi tarlada işçilerle birlikte kavun fidesi çapalayarak Bıyıklı kavununu tanıtmaya çalıştı.
Bıyıklı Beldesi’nin en önemli geçim kaynaklarından birinin kavun olduğunu belirten Belediye Başkanı Abdullah Arıcı, bu yıl sezondan ümitli olduklarını söyledi. Bıyıklı’da yetişen organik kavunların Temmuz ayının 2. haftasında tezgahlarda yerini almasını beklediklerini kaydeden Arıcı, “Geçen yıl kilosu 75-90 kuruş arasında satılan kavunlarımızın bu yıl 1 TL’ye satılacağını umut ediyoruz” dedi.
Güneş ışınlarını en iyi alan bölgelerden biri olması nedeniyle organik Bıyıklı kavunun pek çok faydasının da bulunduğunu belirten Başkan Abdullah Arıcı, “Aroması ve nefasetinin yanında Bıyıklı Kavununun; idrar söktürücü, kabızlığı gidermesi ve romatizma ve basur şikâyetlerini azaltması gibi özellikleri de vardır. Ayrıca böbrekleri temizler ve böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Yatıştırıcı etkisi ile rahatlık verir ve uykusuzluğa iyi gelir. Cildin taze görünmesini sağlar. Akciğer veremi ve kansızlıkta da faydalıdır. Çekirdekleri dövülüp suda kaynatıldıktan sonra elde edilen su içilirse göğüs ağrısı ve öksürüğe iyi gelir. Cilt bakımı için de faydalı bir besin olan kavun, ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir. Özellikle kuru ciltlere çok faydalıdır” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg