23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle lise öğrencilerinden oluşan 8. Türkiye Öğrenci Meclisi dün TBMM’de toplandı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirilen özel birleşimde 8. Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı.
 
Adaylardan Hatay Öğrenci Meclisi Başkanı Sümeyra Tufan, sınav sistemlerinin sürekli değişmesine ve YGS’deki şifre skandalına isyan ederek. “YGS’deki şifre tartışmalarının bir an önce açıklığa kavuşturulmasını ve mağdur olan arkadaşlarımızın ve ailelerinin tatmin edilmesini talep ediyoruz” dedi. Tufan’ın konuşması salonda büyük alkış aldı.
 
3 yıl ara vermiş
 
Adaylardan Trabzon Çaykara İmam Hatip Lisesi öğrencisi 21 yaşındaki Muhammed Aksoy ise, “İtirafta bulunuyorum. Bıyıklı çocuk benim” dedi. Medyaya sitemde bulunan Aksoy, “Keşke basın mensuplarımız kaşımızla, yaşımızla değil de yaptığımız çalışmalarla bizleri gündeme getirseler” diye konuştu. Aksoy’un ilköğretim eğitiminden sonra 3 yıl Kuran kursuna gitmesi nedeniyle okula ara verdiği, bu nedenle hala lisede okuduğu öğrenildi. Yapılan gizli oylamada, seçimi Aksoy’un listesi kazandı. Seçimde, Aksoy 34, Tufan 23, Salim Gürsoy adlı aday ise 22 oy aldı.
 
İlk değil
 
Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın görev yaptığı 2006’daki oturumu 21 yaşındaki Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Seyhan yönetmiş ve ‘bıyıklı çocuk’ diye nitelendirilmişti. Tartışmalar üzerine daha sonra sistem değiştirilmiş ve öğrenci meclis toplantılarını en yaşlı öğrenci değil, TBMM Başkanı ya da Başkanvekili’nin açması benimsenmişti. Açılışın ardından seçim yapılarak öğrenciler arasından başkan seçiliyor.
 
 
 
Havasından mı suyundan mı?
 
Verilen arada Öğrenci Meclisi İl Başkanları, kürsüde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ancak bir süre sonra öğrenciler ‘büyüklerini’ aratmayacak davranışlar sergiledi. Öğrencilerin birbirlerini kürsüden indirmek için boğaza sarılma, itme ve çekiştirme gibi yöntemler uyguladı.
 
milliyet