Süper Lig"in ikinci yarısı öncesi kadrosuna Simao, Almeida ve Fernandes"i katan Beşiktaş, yabancı transferine noktayı koymuştu. Siyah Beyazlı yönetim yerli oyuncu transferinde ise teknik direktör Bernd Schuster"in isteği doğrultusunda Eskişehirspor forması giyen Sezer Öztürk ile son bir haftadır görüşme halindeydi.

25 yaşındaki futbolcu ile her konu da anlaşan Beşiktaş yönetimi, Eskişehirspor ile aradaki pürüzleri gidermeye çalışıyor. İlk olarak Beşiktaş"tan 3 milyon Euro bonservis ücreti talep eden Kırmızı Beyazlı ekip, bu miktardan aşağı düşmeyeceklerini belirtmişti.

Ancak Beşiktaş yönetimi ise Eskişehirspor"a 1 milyon Euro teklif etmişti. Son bir haftadır süren görüşmelerin ardından Tabata"yı bonservis ile Eskişehirspor"a vermeyi düşünen Siyah Beyazlı yönetim, bu teklif üzerinde ısrar ediyor.

Eskişehirspor"un ise Tabata artı 1.5 milyon Euro istemesi görüşmeleri tıkanma noktasına getirdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş futbol komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, “Eskişehirspor"un istediği şartlar doğrultusunda Sezer"i transfer etme olasılığımız sıfır” dedi.

Zülfikaroğlu Eskişehirspor"un Tabata"nın bonservis dışında yüksek miktarda ücret talep etmelerinin transferden vazgeçme aşamasına gelmelerine neden olduğunu söyledi.