Bursa'nın lüks konutlarının bulunduğu, Demirtaş ve Panayır mahalleleri arasında kalan kentsel yaşam alanlarının yanı başındaki caminin inşaatı uzun zamandır sürüyor. Halen kaba inşaat halinde olan caminin cemaati, teravih namazlarını şantiyede kılıyor.

Bölge sakinleri, arazisi işadamı Cavit Çağlar tarafından ibadethane inşa edilmesi için bağışlanan cami yapımı için bir yardım derneği kurularak mescit yapımına başlandığını anlattı. Caminin ana yol üzerinde olması ve yakın bölgede kalabalık mahalleler bulunmaması sebebiyle inşaatında pek mesafe alınamadığını dile getiren vatandaşlar, civarda 'residence' diye nitelendirilen binlerce lüks konut bulunmasına rağmen cami inşaatının bitirilemediğini kaydetti.

Bölgede faaliyet gösteren yatırımcı şirketlerin duyarsızlığını eleştiren ve caminin beton katlarına hasırlar sererek namaz kıldıklarını anlatan vatandaşlar, bölgenin bir yaşam alanı olduğuna dikkat çekti. Vatandaşlar, konut üretimiyle büyük ticaret hacmine sahip bölgedeki yatırımcı şirketlerin halkın bu sosyal ihtiyacına duyarsız kalmaması gerektiğini belirtti.

Öte yandan HAS Parti'nin geleneksel olarak teravih sonrası su dağıtımı için camiye gelen HAS Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, caminin durumu hakkında cemaatten bilgi aldı. Kentsel bölgeler inşa edilirken sosyal ihtiyaçların da karşılanması gerektiğini belirten Mollasalih, mağdur cemaat mensuplarının haklı taleplerini desteklediklerini bildirdi.