İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Fenerbahçe'den kiraladığı forvet oyuncusu Gökhan Ünal, yeni takımında eski günlerine dönmek istediğini belirterek, ''Gökhan Ünal'ın bitmediğini göstermek istiyorum'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gökhan, oynamaya alışkın bir futbolcu olarak Fenerbahçe'de süre alamamanın sıkıntısını yaşadığını ifade ederek ''Oynayamamak benim için çok büyük bir sıkıntı yaratıyor. Hep oynamaya alıştığım için oynamamak beni gerçekten etkiliyor. Eve gittiğimde 'Neden oynayamıyorum' diye kendime çok soruyorum. Çünkü futbolu çok seviyorum, futbol aşığıyım. Herkes benim için artık, 'Gökhan Ünal bitti' diyor ama öyle bir şey yok. Sonuçta her zaman oynayacaksın diye bir şey de yok futbolda. Fenerbahçe büyük bir camia. Ben Gökhan Ünal'ın bitmediğini bu 5 aylık sürede göstermek istiyorum. Nasıl bir golcü olduğumu göstermek istiyorum'' diye konuştu.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra, sarı-lacivertli ekipte yeterli şansı bulamadığını anlatan Gökhan, ''Yeterli şans verilmedi. Benim de hatalarım oldu ama sonuçta artık yeni bir takıma geldim, yeni bir ortam, yeni arkadaşlıklar... Benim için iyi bir başlangıç olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor istikrarlı bir ekip. Konumu da iyi, 8. sırada ama 3. ile arasındaki puan farkı çok değil. Takımıma katkı sağlamak istiyorum. Benim de hedeflerim var. Futbolu çok seviyorum, futbola aşığım. Tekrar eski günlerime dönmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

-''GECE HAYATINDA KAYBOLAN FUTBOLCU OLMADIM''-

Gece hayatını sevmediğini vurgulayan Gökhan Ünal, ''İstanbul'a gelip de gece hayatında kaybolan futbolculardan olmadım. Ben sadece oynayamadım, gerekli süreyi alamadım'' dedi.

Bundan sonrası için de her şeyin kendi elinde olduğunu anlatan Gökhan şunları kaydetti:

''Oynamadığınız zaman herkes istediği gibi hakkınızda atıp tutuyor. İstanbul'a geldi, gece hayatına takıldı falan diye... Böyle haberler beni çok üzüyor. Çünkü benim gece hayatım yok. İstanbul'a geldiğimden beri doğru düzgün dışarı bile çıkmadım. Arkadaşlarım çıkarken ben çıkmadım evimde oturdum. İstanbul'a geldiğimde bir yanlış olayım oldu o da benim tarafımdan olan bir şey değildi. Sonuçta beni tanımayanlar hakkımda istedikleri yorumları yapabilirler ama beni gerçekten tanıyanlar nasıl bir kişiliğe sahip olduğumu biliyorlar. Gece hayatını sevmediğimi biliyorlar. İstanbul'a gelip gece hayatında kaybolan futbolculardan olmadım. Ben sadece oynayamadım, gerekli süreyi alamadım. Çalıştım mı çalışmadım mı onu hocalarımız biliyor. Performansım yettiği kadar idmanlarda zaten çalışıyorum. Bundan sonrası benim elimde. 5 aylık bir süre var önümde. Bu süreyi çok iyi değerlendirip tekrar milli takıma kadar yükselip, eski günlerime dönmek istiyorum.''

-''ABDULLAH AVCI BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ''-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u tercihinde, teknik direktör Abdullah Avcı'nın kendisi için çok önemli olduğunu belirten Gökhan, Avcı ve yeni takımının gelecek sezon için UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hedefiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

''UEFA hedefi neden olmasın. Çok iyi bir kadro var. Başlarında çok iyi bir hoca var, kişilik olarak, karakter olarak. Futbolcuyla birebir çok iyi konuşabilen, dertlerini çok iyi anlatabilen... Buraya gelmemdeki en önemli etkenlerden birisi Abdullah Avcı'dır. Onun futbola bakış açısı, futbolda düşündükleri, futbolcuyla birebir ilişkileri benim için çok önemliydi. İnşallah onunla birlikte hem İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a istediği Avrupa kupaları hedefini gerçekleştirmeyi hem de ligi iyi yerde bitirmeyi istiyoruz. İnşallah bu 5 aylık süreçte... 5 ay diyorum ama sonuçta futbolun nereye getireceği belli olmaz. Belki uzun yıllar burada da kalabilirim. Birebir karşılıklı konuşmalar çok önemlidir. İnşallah Avrupa kupalarına katılmalarına yardımcı olurum ve Türkiye Kupası'nda da gidebildiğimiz yere gideriz.''

-''FENERBAHÇE, ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI OLACAK''-

Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısındaki durumunu da değerlendiren Gökhan, sarı-lacivertli ekibin şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olduğunu iddia etti.

Fenerbahçe takımının kırılgan bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Gökhan, Süper Lig'deki en iyi kadrolardan birisine sahip olduğunu anlatarak, ''Fenerbahçe'nin şu anki durumu evet biraz iyi değil. Çünkü belirli sıkıntılar yaşanıyor. Beşiktaş çok transfer yaptı ama Fenerbahçe'nin kadrosu şu an Süper Lig'deki en iyi kadrolardan birisi ve başarıyı yakalayacaklarına inanıyorum. Onların tek şeyi çabuk kırılmaları. Oradaki arkadaşlarımı çok iyi tanıyorum, hepsi birçok şeyi istiyorlar. İkinci yarı bence Fenerbahçe yine şampiyonluğun en büyük adayı olacak. Çünkü kadro yapısı olarak ikinci yarıya daha rahat ve oturmuş şekilde başlayacak. Yeni gelenler uyum dönemini atlattı. Ben inanıyorum ki şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilecekler. Çünkü ikinci yarı devamlı zor olmuştur. Birinci yarıya göre daha zor geçer ikinci yarılar. Trabzonspor, Bursaspor ve Fenerbahçe bu yarışın içinde olacaktır diye düşünüyorum. Beşiktaş puan farkını kapatabilirse arkadan gelecektir'' şeklinde konuştu.

Süper Lig'de 2005-2006 sezonunda Kayserispor formasıyla 32 maçta attığı 25 golle ''Gol Krallığı'' tacını takan Gökhan Ünal, Trabzonspor'da oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye gelmiş, ancak sarı-lacivertli ekipte çok az süre almıştı.

A.A.