Hipertansiyonla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Ercan, son zamanlarda bitkisel kaynaklı ürünlerin yanlış kullanımı sonucu meydana gelen, tehlikeli ritm bozuklukları ve kalp krizi vakalarındaki bildirimlerin arttığını söyledi.

Bazı bitkisel ürünlerde sunulduğu gibi anında damarları açan, mucize dolu ilaçların henüz tıp dünyasında olmadığının altını çizen Prof. Dr. Ercan, ''Damar sertliği adını verdiğimiz durum basitçe damar içindeki darlıklar oluşturan bir hastalık olarak anlaşılmaktadır. Çok basitçe bu darlıkları adeta bir soba borusunu temizler gibi temizleyecek ilaçlar bulunmasını istemek ve dilemek hastaların en doğal hakkıdır.

Oysa damar sertliği çok karışık bir mekanizmaya sahiptir. Günümüz tıbbında maalesef bu kadar etkin bir şekilde kalp, bacak atardamarında darlıkları mucize şekilde düzelten, normale döndüren ve de yan etkisi olmayan ilaçlar bulunmamaktadır, yoktur. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda dikkatini önemsemek doğru olacaktır'' diye konuştu.