Karabükspor'a karşı hafta başında neredeyse bütün maçı on kişi oynayıp kazanan Fenerbahçe, dün Sivas deplasmanında tam anlamı ile mahkum kaldı ve haftalar sonra yenildi. Fenerbahçe'nin dünkü oynunda, belki de o maçın yorgunluğundan olacak; Karabük karşısındaki mücadeleden eser yoktu.
Sivasspor'un üç yabancı oyuncusu; Grosicki, Pedriel ve Eneramo'nun gösteri niteliğindeki futbolu ile takım halindeki teknik ve fizik futbolu, güne damga vurdu. Alex'in yokluğunda sahaya Sezer'i süren Kocaman, bu kararına devre arasına kadar dayanırken, ikinci yarıda, 1-0 yenikken, daha defansif bir kadro ile devam etti.
Kocaman, Semih'i 75'te oyuna alıp yeniden golü düşündü, ama çok geçti ve üç puanı, oyunu tartışmasız hak eden Sivasspor'a kaptırdı.
30'da Grosicki orta yaptı, hemen kale önünde Volkan'a rağmen Pedriel kafa ile topu gol yapmak istedi, mutlak golü çizgiden çıkaran Bekir önledi. 37'de Sivasspor golü buldu. Pedriel, Caner'in arkasına, Eneramo'nun önüne top attı, Volkan ile karşı karşıya kalan Eneramo, dar açıya rağmen golü attı: 1-0.
72'de Sivasspor maça ağırlığını koyan Grosicki'nin  sağ çaprazdan attığı golle 2-0 öne geçti. Eneramo'nun aşırtma pasını yakalayan Polonyalı, Volkan'ı kapattığı köşeden avladı.
83'te Mehmet Nas korner kullandı, Pedriel kafa ile topu Fenerbahçe kalesine gönderdi, bu kez de Caner çizgi üzerinden golü önledi.
90+1'de Gökhan ortaladı, Mehmet Topuz kafa vurdu, Borjan kornere çeldi.
 
‘Mazeret olmamalı’
Yobo hayal kırıklığı yaşadıklarının altını çizdi, "Yediğimiz golden sonra toparlanamadık. Karabük maçının yorgunluğu vardı. Arayı değerlendirip toparlanacağız. Yediğimiz goller işi zora soksa da bizim için mazeret olmamalı" dedi.
 
 
MAÇIN ADAMI
Grosicki
Polonyalı oyuncu, oyunun başından sonuna kadar çok etkili oynadı. Sağ kanatta Fenerbahçeli Gökhan ile Mehmet'e alanı dar etti. Attığı gol ile de başarısını pekiştirdi.
 
KIRILMA NOKTASI
37. dakika
Sivasspor, hakimiyeti eline geçirip hiç bırakmadı. Eneramo'nun 37. dakikada attığı gol, düşük performans gösteren Fenerbahçe'ye indirici darbe oldu, maç bir daha dönmedi.