47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için Kuşadası'nda tanıtım toplantısı düzenlendi. 
     Kuşadası Kaymakamlığı'ndaki toplantıda konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile ilgili her türlü hazırlıkların tamamlandığını ve büyük organizasyon için geri sayımın başladığını belirtti. 
     Her geçen yıl öncekinden başarılı olan organizasyonun, bu yıl da önemli yeniliklere sahne olacağını ifade eden Müftüoğlu, ''Dünyanın en önemli organizasyonları arasına giren turu bir şölen havasına dönüştürmek için herkesin sokağa dökülerek sporcuları desteklemesini bekliyorum. Böylece hem turun hem de o yörenin marka değeri artacak'' dedi. 
     Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında, geçmiş yıllardan farklı olarak ''Kıtalararası Etaplı Bisiklet Turu'' olarak gerçekleştirilecek. 
     22 takımdan 176 sporcu ve 700 civarında görevliden oluşacak yaklaşık 1000 kişilik ekip, 8 gün boyunca Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerle dolu parkurlardan geçerek bin 1387 kilometre yol katettikten sonra yarışı Alanya'da tamamlayacak. 
     Sporcular, 8 gün sürecek turda, 2. etapta Kuşadası-Turgutreis arasında yarışacak.