Laos ve Tayland sınırı yakınlarında meydana gelen deprem, Tayland'ın başkenti Bangkok ve Vietnam'ın başkenti Hanoi'de de hissedildi. Depremden en fazla Taçileik kenti ve çevresindeki yerleşim birimlerinin etkilendiği belirtiliyor.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bangkok'ta bulunan BBC muhabiri Rachel Harvey, Birmanya'nın doğal felaketlere hazırlıksız bir ülke olduğuna dikkat çekiyor. Ülkede haberleşme sistemleri ve altyapı yetersiz. Yönetimi sivil idareye devretmeye hazırlanan ordu da bilgi akışını sınırlıyor. Muhabirimiz bu yüzden, felaketin gerçek bilançosunun ortaya çıkmasının zaman alabileceğini vurguluyor. Dağlık Taçileik kentinde yüzlerce binanın yıkıldığı haber veriliyor.

Yerin 10 km altında

Bölge sakinleri, BBC'ye, sadece iki köyde 60'dan fazla kişinin öldüğünü, yollar ve köprüler hasar gördüğü için diğer bölgelerle ulaşmanın güçleştiğini söylüyor. Amerikan Jeololojik Araştırma Dairesi'ne göre, dün Türkiye saatiyle 15.55'te meydana gelen depremin merkez üssü, Tayland'ın Çiang Rai kentinin 110 kilometre kuzeyi. Depremin yerin 10 kilometre kadar altında meydana geldiği belirtiliyor. Depremde Tayland'da bir kişi ölürken, Laos'ta ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı.