TARİŞ Söke 131 no"lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi 2007-2008 iş yılı olağan mali genel kurul toplantısı Söke TARŞ tesislerinde yapıldı. 300 civarında üretici ortağın katılımıyla gerçekleşen olağan genel kurulda TARİŞ Pamuk Birliği"nin bu yılki alım politikası ve üreticilere yaptıkları pamuk teslimi sonrasında hala ödemelerin yapılmaması eleştirilerin hedefi oldu.
Genel Kurul toplantısında Günercin Azbazdar Divan Başkanlığı görevi yaparken; Mustafa Serbes ve Süleyman Aşık divan üyesi olarak yer aldı. TARİŞ 131 No"lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi yönetimi olarak TARİŞ tesislerinin işletilmesinde tasarruf yoluna gittiklerini verimli sonuç aldıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert; tesislerde akıllı saat uygulaması başlattıklarını ve çalışma saatlerinde uygulanan sistemle elektrikte tasarruf sağladıklarını, diğer taraftan da artezyenler vasıtasıyla su tüketiminde de tasarruf yoluna gittiklerini söyledi. Kooperatif bünyesine kasaları dahil 260 bin YTL miktar ile kazandırılan 2 kamyon ile nakliye giderlerinde tasarruf sağlamayı planladıklarını belirten Ekrem Sert; TARİŞ Pamuk Birliği"nin kamyonların alımında para vermediğini, birlikten para gelmemesi nedeniyle denetim ve yönetim kurulu üyelerinin şahsi teminatları doğrultusunda banka kredisi alınarak kamyonların kooperatife kazandırıldığını söyledi.
TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert; “Ekonomik yönden beklemeye tahammülü kalmayan üreticilerimizin durumunu Birlik yönetimine iletmiş ve tedbirli olunmasını istemiştik. Pamuk Birliği aldığı pamuğun parasını maalesef bugüne kadar ödeyememiştir. Bir banka ile kredi alımı konusunda çeşitli görüşmeler yapılmış, "yüzde 99 oranında anlaşmaya varıldı" denilen kredi alımı için 17 Ekim tarihinde bizi bizzat arayan Birlik Başkanımız “Biz size böyle bir söz vermiştik ancak olmadı” demekle yetinmiştir. Bu ne ciddiyettir anlayamadık. Bugün hala Pamuk Birliği para bulma ve kredi sağlama çalışmalarını sürdürdüğünü söylemektedir” dedi. Ekrem Sert; pamuk alımları karşılığı üreticilerin alacaklarını almaları ve sıkıntıların aşılması konusunda Söke yönetimi olarak çalıştıklarını söyledi.
Sökeli üreticiyi temsil eden Birlik delegeleri olarak yapılan toplantılarda ve Birlik yetkililerinin Söke ziyaretinde çeşitli uyarılarda bulunduklarını dile getiren TARİŞ Pamuk Birliği Söke delegesi Mehmet Beliğ Azbazdar; Birlik yönetiminde kuru gürültüden başka bir şeyin olmadığını ve bıçağın kemiğe dayandığını söyledi. Azbazdar; “Kooperatif Başkanımızın konuşmasını dinledik. Kasalarıyla birlikte 2 kamyonun fiyatı 260 Bin YTL. Biz Söke olarak bu rakamı her yıl nakliye ücreti olarak harcıyoruz. 2 kamyon alamayan Pamuk Birliği ne hala düştü. Pamuk Birliği ödemeler konusunda hızla önlem almalıdır. Söke Bölgede en fazla pamuk ekim alanına sahip olan ova ve TARİŞ"e pamuk veren en büyük kooperatif. Şartlar düzelmediği takdirde hakkımızı söke söke almak mecburiyetindeyiz” dedi.
TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi genel kurul toplantısında 2007-2008 iş yılı yönetim ve denetim kurulu raporları, 2007-2008 yılı bilanço, envanter ve gelir-gider hesapları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda yönetim ve denetim kurulu üyeleri ayrı ayrı ibra edilirken; 2008-2009 iş yılı bütçe ve çalışma raporu görüşülerek karara bağlandı.