Ege İhracatçı Birlikleri; Egeli ihracatçı firmalar ile Birleşmiş Milletler Satın Alma Birimi yetkililerini bir araya getirdi.

Birleşmiş Milletler Satın Alma Heyeti, Egeli ihracatçılarla bilgilendirme toplantısı ve birebir ikili görüşmeler olmak üzere iki ayrı oturumda bir araya geldi. Ege Bölgesi'nde yer alan birçok firma ile beraber, Gaziantep, Malatya, İstanbul ve Ankara merkezli firmaların da aralarında bulunduğu toplantıya sabah oturumunda 50'nin üzerinde ihracatçı firma temsilcisi katılım sağladı. İçlerinde gıda ağırlıklı olmak üzere, inşaat, lojistik, otomotiv, ısıtma- soğutma sektöründen firmaların bulunduğu ikili görüşmeler oturumunda ise, 35 firma, Birleşmiş Milletler yetkilileri ile birebir görüşme fırsatı yakaladı.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, "Bundan iki sene önce yine Birleşmiş Milletler Satın Alma Biriminin katılımları ile Birleşmiş Milletler satın alma prosedürleri hakkında bir farkındalık semineri düzenlemiştik. Bugün ise, hem satın alma potansiyeli çok yüksek ve satın alma yelpazesi çok geniş bir kurum olan Birleşmiş Milletler'in satın alma prosedürlerini tekrardan öğrenmek, hem de olası işbirliklerinin adımlarını atmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin aracılığı ile İstanbul ve Mersin'den sonra Türkiye'de son olarak İzmir'de gerçekleştirilecek olan toplantının, bölgemiz için verimli işbirliği adımlarına vesile olmasını dilerim" dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png