'Stadyumda birileri vefasız olabilir ama...'
Hafta sonu tatilini geçirdiği seçim bölgesi Bursa"da sabah namazını tarihi Ulu Cami"de kılan Bakan Çelik, namaz çıkışında vatandaşlarla sohbet eti. Ardından Bursa Müftülüğü"ne ait İsmail Hakkı Kuran Kursu"nda müftü ve din görevlileriyle bir araya gelen Bakan Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Türkiye"nin son dönemlerde önemli başarılara imza atan bir ülke olduğunu, dünya ve bölge ülkeleri arasında saygın bir noktaya geldiğini kaydeden Bakan Faruk Çelik, "Her alanda bu başarılara imza atan ülkemizde bir gerçek daha var. 5 ay sonra genel seçimler var. Seçimler öncesinde Türkiye"nin geleceğiyle ilgili sözü olmayanlar, planı olmayanlar, projesi olmayanlar ne yazık ki bazı kavramları, bazı ifadeleri çarpıtarak ülkenin imajını bozmaya Türkiye"yi yönetenlere kara leke çalma çabası içerisindeler. Son günlerde yaşanılan süreç bugüne kadar da denenen bazı taktiklerdir" diye konuştu.

HEYKEL TARTIŞMALARI MAKSATLI
Başbakan Erdoğan"ın Kars"taki heykele "Ucube" demesiyle başlayan tartışmaların da maksatlı olduğunu ifade eden Bakan Çelik, sanata ve sanatçıya karşı olmadıklarını, Anıtlar Kurulu"nun söz konusu heykelin kaldırılmasını istediğini söyledi. Heykelin mevcut yerinde bir anlam ifade etmediğini, ama başka bir yerde bir anlam taşıyabileceğini anlatan Faruk Çelik, her şeyi yerli yerinde olması gerektiği anlamındaki bir ifadenin tartışılmasının da art niyetli olduğunu dile getirdi. İçkinin kullanıldığının bir gerçek olduğunu belirten Çelik, gelecek nesillerin de koruma altına alınmasının anayasa ve yasalarda güvence altına alındığına dikkat çekti.

Bakan Çelik, "İçkinin kullanımıyla ilgili düzenlemeler varken "Kuralsızlık hakim olsun" demek nasıl çağdaşlık olur? Kullanım kuralları her alanda olduğu gibi içkinin alanında da olması gerekiyor. Yeni bir şey icat ediliyormuş gibi, Avrupa normlarına aykırı hareket ediliyormuş gibi konunun tartışılması çok anlamlıdır ve seçim öncesi süreçle ilgilidir" dedi.

"BUNLARIN GALATASARAYLI OLDUĞU İNANCINDA DEĞİLİM"
Dün akşam Galatasaray"ın yeni stadının açılışında meydana gelen protesto olayının da seçimler öncesi hükümetin başarısını gölgelemeye yönelik olduğunu savunan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Erdoğan"a büyük bir vefasızlık yapıldığını söyledi. Türkiye"nin köklü spor kulübü olarak bilinen Galatasaray"ın veya taraftarların kendilerine hiç yakışmayacak bu kötü davranışlarını kınadığını belirten Bakan Çelik şöyle devam etti:
"Vefasızlığı da Galatasaray kulübüne yakıştıramıyoruz. Bunların Galatasaraylı oldukları inancında da değilim. Gerçek Galatasaray taraftarları vefalı insanlardır. Köklü kulübün taraftarlarının kendilerine bin bir türlü emek sarf edilerek takdim edilen bir stadyum açılısında böyle bir vefasızlık örneğini ortaya koyduklarını anlamakta zorlanıyorum. Son 15 gün içerisindeki gündemlerin yapay gündemler olduğunu, amacının da seçime dönük, "İktidarın siyasi oy potansiyeliyle nasıl oynarız, nasıl orada iktidar aleyhine bir gelişme alanı oluştururuz?" diye bir çaba olduğunu görüyoruz. Beyhudedir muvaffak olamadılar. Burada da olamayacaklar. Gerek dün aksam Başbakana yapılan yersiz, gerçekten seviyesiz, düzeysiz, vefasız yaklaşımlar AK Parti"ye ve iktidara artı olarak milletimiz tarafından döndürülecektir. Çünkü birileri stadyum içerisinde vefasız olabilir; ama milletimiz vefalıdır, kendisine hizmet edenlere, kendisine sahip çıkanlara hep sahip çıkmıştır, gönüllerinde yaşatmıştır. Önümüzdeki süreç içerisinde tüm bu yaşanılanlar ve son günlerin tartışma konuları siyasete ve Ak Parti iktidarına olumlu yansıyacaktır."