Son iki sezondur büyük transferlere imza atan Haldun Üstünel Harry Kewell, Milan Baros, Frank Rijkaard, Abdulkadir Keita ve son olarak da Elano Blumer transferindeki çabalarıyla taraftarların büyük sevgisini kazanmış durumda. "Türkiye'e gelmez" "Hayal" gözüyle bakılan transferler onun girişimleriyle gerçekleşti ve çıta bir hayli yükseldi.

Sadece Galatasaraylı değil, diğer takımların taraftarları da Haldun Üstünel'in transfer konusundaki üstün başarılarını takdir ediyor. Internette Fenerbahçe forumlarında bu konu şu şekilde özetleniyor; "Arda'nın yerine başkan Haldun'u almalı" Haldun Üstünel'in transferi için uğraş verdiği oyuncularının adlarının medyada çıkmaması, transfer gerçekleştiği an Türkiye'de duyulması ise gizililik konusunda onu sarı-kırmızılı taraftarlarca yine gönüllere taşımış durumda. Taraftarlar arasında yapılan sohbetlerde ise Haldun Üstünel'in G.Saray başkanlığı için ideal olduğu konusunda spekülasyonlar yapılıyor.

G.Saray taraftarları geçtiğimiz hafta Tobol ile Ali Sami Yen'de oynanan maçta ise tribünlerde "In Haldun We Trust" (Haldun'a güveniyoruz) yazılı dev bir pankart açmıştı.

Haldun Üstünel kimdir? 1967 İstanbul doğumlu olan Haldun Üstünel, orta öğrenimini Saint Benoit Lisesi, lise öğrenimini Suadiye Lisesi'nde, yükek öğrenimini ise A.B.D. San Francisco Dominican College Üniversitesi'nde Uluslararası İş İdaresi Bölümü'nde tamamladı. Üstünel, 1992 yılından bu yana İstanbul Tela Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. İngilizce ve Fransızca bilen Üstünel, evli ve iki çocuk babası.