İzmir"deki bir kâğıt fabrikasında dün 3 işçi öldü. İşçiler hamur kazanına giren arkadaşları çıkmayınca peş peşe yardımına koştu ama giden geri dönmedi...

İzmir"in Kemalpaşa İlçesi"nde bir kâğıt fabrikasındaki hamur kazanını temizlemek isteyen Ayhan Çanakçı, Haydar Koray Güçlü ve Ramazan Demir, metan gazından zehirlenerek öldü. İşçilerin birbirlerini kurtarmak isterken peş peşe öldükleri öğrenildi.

Olay dün, Göztepe Spor Kulübü eski başkanlarından Levent Ürkmez"e ait "Levent Kağıt" adlı kâğıt fabrikasında meydana geldi. Gece vardiyasında, 4 metre derinliğinde, 3 metre genişliğindeki hamur kazanını temizlemeye inen Ayhan Çanakçı (26) çıkamadı. Arkadaşının çıkmadığını gören Haydar Koray Güçlü (29) de hamur kazanına girdi. Güçlü"nün de çıkmadığını gören 27 yaşındaki Ramazan Demir de kazana indi. Demir de çıkmayınca 31 yaşındaki Şükrü Güngör içeri girdi.

Bir daha çıkamadılar
Kazana girenlerin bir daha çıkmadığını fark edince harekete geçen diğer işçiler, Güngör"ü dışarı çıkarmayı başardı ama 3 işçi için artık çok geçti. Durumu ağır olmayan Güngör hastaneye kaldırılırken, fabrikaya gelip soruşturma başlatan polis, Çanakçı, Güçlü ve Demir"in öldüğünü belirledi. İşçilerin kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için otopsi yapılacak. Soruşturma sürerken, fabrikanın Genel Müdürü Bülent Akdağ başta olmak üzere vardiya amiri ve personel müdürününün ifadelerine başvurulacağı bildirildi.


1 ay sonra evlenecekti
Bayram öncesi 3 işçinin ölümleri evlerini yasa boğdu. Ölen işçilerden Haydar Koray Güçlü"nün Ahser Yüce"yle (19) 2 ay önce nişanlandığı ve 1 ay sonra düğün yapmaya hazırlandığı bildirildi. Güçlü"nün emekli öğretmen babası Gazanfer Güçlü, “Böyle bir ölüm olamaz. Bayram öncesi dünyamız yıkıldı. Sorumluluğu olanlar cezasını çeksin, peşlerini bırakmayacağım” dedi.

Yeni baba olmuştu
Ayhan Çanakçı"nın 1 ay önce baba olduğu öğrenilirken, Ramazan Demir"in evli ve 1 çocuk babası olduğu belirlendi. Demir"in 4 yaşındaki kızı Nisa"ya bayramlıklarını kısa bir süre önce aldığı da belirtildi. - DHA