Antalya'nın Akseki ilçesindeki Giden Gelmez Dağları'nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çoban ve eşi, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 2 gün sonra kurtarıldı. İkilinin kıl çadırda birbirlerine sarılarak donmaktan kurtuldukları öğrenildi.

Akseki'nin Süleymaniye beldesinde yaşayan Coşkun Girgin ve eşi Sehvet Girgin, 3 gün önce keçilerini otlatmak üzere çobanlık yapan iki aileyle birlikte Giden Gelmez Dağları'na gitti. Akseki Kaymakamlığı'nın kar yağışı uyarısı üzere diğer aileler beldeye döndü, Girgin çifti ise yaylada kalmayı tercih etti. Akşam saatlerinde kar yağışı ve tipinin artması üzerine dağda mahsur kalan ikili, Jandarma ekiplerini arayarak yardım istedi.

KIL ÇADIRA SIĞINDILAR
Harekete geçen Antalya İl Özel İdaresi ekipleri, bir dozer, bir grayder ve 7 kişilik ekiple, dağda mahsur kalan çiftin kurtarılması için çalışma başlattı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı bölgede, olumsuz hava koşulları altında güçlükle yürütülen yol açma çalışmaları yaklaşık iki gün sürdü. Tüm olumsuzluklara rağmen Girgin çiftinin bulunduğu bölgeye ulaşan ekipler, kıl çadırda iki gün boyunca kurtarılmayı bekleyen karı-kocayı ve keçilerini beldeye götürdü. Sağlık kontrolünden geçirilen Coşkun-Sehvet Girgin çifti daha sonre evlerine gönderildi. Girgin çiftinin, iki gün boyunca tencerede kar eriterek su ihtiyaçlarını giderdiği ve aşırı soğukta donmamak için birbirlerine sarılarak hayatta kalmayı başardığı öğrenildi.
haberturk.com