Manken, Malezya'da, İslami kanun uyarınca kırbaç cezasına çarptırılan ilk kadın olacak. Cezası bambu bir kamışla infaz edilecek.

Malezya'nın Pahang eyaletinde bira içerken yakalanan Müslüman kadın manken, kırbaçı cezasına çarptırıldı.

Yarım gün manken olarak çalışan, 32 yaşındaki Kartika Sari Devi Şukarno, geçen yıl Pahang eyaletinin doğusundaki bir otelin gece kulübüne yapılan baskında alkol alırken yakalanmasının ardından, yargılandığı Malezya'daki bir İslami mahkeme tarafından bira içmekten suçlu bulunarak, 6 kırbaç cezasına çarptırıldı.

CEZA İÇİN BAMBU KAMIŞ HAZIR

Mahkemede suçu işlediğini kabul ederek temyiz hakkını kullanmayacağını beyan eden Kartika'nın cezası bambu bir kamışla infaz edilecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Savcı Saiful İdha Sahimi, Kartika'nın, Malezya'da, İslami kanun uyarınca kırbaç cezasına çarptırılan ilk kadın olacağını belirtti.

"EĞİTMEK" İÇİN BU CEZA VERİLMİŞ

Kartika'nın cezasının 24 Ağustos Pazartesi gününden itibaren bir hafta içinde, kadınlar hapishanesinde infaz edileceğini kaydeden Saiful, cezası infaz edilene kadar hapishanede kalacak olan kadın mankenin kırbaçı cezasının infazının ardından "mümkün olan en kısa sürede" hapishaneden çıkacağını söyledi.

Cezanın infazında kullanılacak olan bambu kamışın, erkekler için kullanılandan daha hafif olacağını belirten Saiful, cezanın, cezalandırmaktan çok "eğitmek" amacını taşıdığını vurguladı.

KIRBAÇTAN KİMLER MUHAF

Müslüman olmayanların da, yargılandıkları hukuk mahkemelerince ırza geçme ve rüşvet gibi suçlardan kırbaç cezasına çarptırılabildiği Malezya'da bu ceza, bambudan bir kamışla kalçalara vurularak infaz ediliyor.

Malezya'daki hukuk mahkemelerinde yargılanan Müslüman olmayan kadınlar, çocuklar ve 50 yaşın üstündeki erkekler ise bu cezadan muaf tutuluyor.



Hürriyet