Ataşehir'deki Fenerbahçe Koleji yanında bulunan boş arazide içki içen Ahmet Yılmazer, Gürsel Kale ve Davut Kale adlı gençler resmi polislerin kimlik kontrolü sırasında kendilerine saldırdığını öne sürdü.
Saldırıya uğrayan gençlerden Yılmazer karakolda da tehdit edildiklerini belirterek, “Polisler babamı karakolda ‘Bu işin sonu kötüye gider. Şikayet ederse cebine eroin koyarım’ diyerek tehdit ettiler. Bizi bu hale getirenlerin cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

İddiaya göre Ataşehir’de 2 Haziran günü Ahmet Yılmazer (26), Gürsel Kale (25), Davut Kale (28) Fenerbahçe Koleji’nin yanında bulunan boş arazide besledikleri güvercinleri uçururken bira içmeye başladı.

Bu sırada alkol alan gençlerin yanına yaklaşan sivil bir araçta bulunanlar “N’apıyorsunuz burada?” diye bağırmaya başladı. Burada oturduklarını ve sohbet ettiklerini belirten gençler, araçta bulunanlara kimlik sordu.

Bunun üzerine araçtakiler gençlerin yanından uzaklaşırken, resmi bir polis aracı gelerek gençlere kimlik sordu. Kimlik kontrolü sırasında gençlere bağıran polisler, tartışma yaşanınca biber gazı sıktı.

Polisin sıktığı biber gazının ardından bir süre nefes almakta zorlanan Yılmazer, “Gözlerimizi açtıktan sonra bize müdahale eden polis aracının gittiğini gördük. Bir süre sonra resmi plakalı 3 polis aracı yanımıza geldi. Hiçbir şey söylemeden bize bağırmaya ve darp etmeye başladılar. Ardından da beni yere yatırıp arkadan kelepçeleyerek İçerenköy Polis Merkezi’ne götürdüler” dedi.