Yeşilçam"ın önemli isimlerinden Ülkü Erakalın, tam 21 yıl aradan sonra yeniden rejisör koltuğuna oturdu. Ediz Hun"un başrolü üstlendiği, Zeki Müren"in yaşamından bazı kesitlerin de beyazperdeye yansıyacağı “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” filmi için Erakalın, “Bu, hayatımın projesi oldu” yorumunu yapıyor.

Büyük bir ses sanatçının yaşamını konu alan “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” adlı film, Yeşilçam"ın ustaları ile yeni yetenekleri aynı sette buluşturdu. Son olarak 1987 yılında Hülya Avşar"ın başrolde olduğu “Kısrak” filmini çeken Ülkü Erakalın"ın yönettiği, Ediz Hun, Selma Güneri, Tomris Oğuzalp, Irmak Ünal, Özgür Özberk ve Cenk Sözeri"nin rol aldığı filmin çekimleri Alanya"da tamamlandı.

Bir yıldızın doğuşunu, zirveye yükselişini ve çöküşü hazmedemeyip bir ödül töreni sırasında hayata veda edişini anlatan filmde, Türk sanat müziğinin “sanat güneşi” olarak anılan Zeki Müren"in yaşamından önemli kesitlere de yer verildi.

Erakalın, iki yıllık çalışma sonunda hem senarist hem de yönetmen olarak imzasını attığı “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” hakkında şunları söyledi: “Bunu hayatımın projesi olarak görüyorum. Bu film, her sanatçı için bir ibret vesikası olacak. Hak ettiği ilgiyi görmesini umuyorum.”

Öte yandan Ediz Hun, daha önce basına yansıyan haberlerin aksine bunun bir Zeki Müren filmi olmadığının altını çizdi. Filmde Zeki Müren"i canlandırdığı ileri sürülen ünlü oyuncu, “Bu film Zeki Müren üzerine kurulu değil. Ama onun hayatından bazı kesitleri perdeye taşıyacağız” dedi.
“Çığlık Çığlığa Bir Sevda”nın ulusal ve uluslararası film festivallerine katıldıktan sonra vizyona girmesi bekleniyor.