Maliyle Bakanlığı yayınladığı tebliğ ile motorlu taşıtların her türlü satış ve devirlerinin trafik tescil şube veya büroları tarafından yapılması uygulamasını bir yıl erteledi.

Araç devirleri 1 yıl daha noterden yapılacak Araç devir teslim işlemleri bir yıl daha noterden yapılacak.

Maliyle Bakanlığı yayınladığı tebliğle, motorlu taşıtların her türlü satış ve devirlerinin bir yıl ertelenerek, 31 Aralık 2009'dan itibaren trafik tescil şube veya büroları tarafından yerine getirileceğini duyurdu.

1 Ocak 2009 dan itibaren tescil edilmiş motorlu kara taşıtlarının her türlü satış ve devirlerinin trafik şube veya büroları tarafından yerine getirilmesini öngören uygulama bir yıl ertelendi.

Maliye Bakanlığı'nın konuya ilişkin yayımladığı tebliğe göre, yılbaşında itibaren motorlu taşıtların her türlü satış ve devirlerinin trafik tescil şube veya büroları tarafından yerine getirileceğinin hüküm altına alındığı hatırlatılarak, söz konusu yürürlük tarihinin 31 Aralık 2009 olarak değiştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, belirtilen tarihten itibaren trafik tescil şube veya büroları tarafından satış veya devri yapılan araçların motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyet kaydının da, satış ve devri yapılan taşıtın, tescil plaka numarasının ait olduğu yer vergi dairesi tarafından yerine getirileceği belirtildi.

31 Aralık 2009'dan sonra araç devir ve teslim işlemlerinin trafik tescil şube veya bürolarında gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada, bu tarihten sonra düzenlenmiş noter satış senetlerine istinaden işlem yapılmayacağı da kaydedildi.


HABER 7